LIVEBLOG: FC Utrecht verliest thuis van Ajax

Utrecht - FC Utrecht wacht in de eredivisie na drie speelrondes nog op de eerste zege. Vandaag hoopt de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser daarvoor te zorgen. Maar er moet in Stadion Galgenwaard dan wel gewonnen van het nog ongeslagen Ajax.
De wedstrijd is natuurlijk LIVE te horen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM) met commentaar van René van den Berg, Pieter van Schaick en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op het duel.

FC Utrecht - Ajax: 0-2

10' Steven Berghuis (0-1)
45' Brian Brobbey (0-2)

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Liveblog:

90' Er komt vijf minuten blessuretijd bij.
86' Dost begaat een overtreding op Alvarez. De spits van Utrecht krijgt geel.
82' Ook drie wissels aan de zijde van Ajax. Klaassen Kudus en Magallan komen binnen de lijnen voor Timber, Brobbey en Berghuis.
74' Drie wissels bij FC Utrecht. Shein, Warmerdam en Kluivert worden ingebracht voor Brouwers, Van der Kust en Van der Maarel.
69' Geel voor Ajax-speler Tadic na een overtreding.
66' De tweede wissel bij FC Utrecht. Redan wordt vervangen door Douvikas.
63' Vanuit de counter is FC Utrecht gevaarlijk. De bal komt uiteindelijk bij Dost. Zijn schot verdwijnt via Ajax-speler Baas achter de achterlijn.
62' Daar komt FC Utrecht goed we. Toornstra grijpt in met een sliding maar de bal vliegt maar net naast het Utrechtse doel.
60' De wedstrijd wordt weer hervat nadat het spel zo'n 5 minuten stil lag.
60' Er wordt een vuurwerkbom in de zestien van Ajax gegooid. De wedstrijd wordt stilgelegd.
59' Ook een wissel bij FC Utrecht. Boussaid gaat naar de kant, Taylor Booth komt binnen de lijn.
55' De tweede wissel bij Ajax. Blind kan niet verder. De verdediger wordt vervangen door debutant Youri Baas.
53' Geel voor Boussaid. Hij begaat een overtreding op Blind.
46' De tweede helft is begonnen.

Ruststand: 0-2

45+4' Het is rust in Stadion Galgenwaard.

45' DOELPUNT AJAX! Op slag van rust is het opnieuw raak voor de Amsterdammers. Brian Brobbey kopt de bal achter FC Utrecht-doelman Barkas na een voorzet van Berghuis.

Brobbey brengt Ajax op 0-2
44' Over aanwinst Toornstra zijn onze verslaggevers tevreden. "Alsof hij de afgelopen acht jaar niet weg is geweest."
38' Rensch kan niet verder. Hij wordt gewisseld voor Sanchez.
34' Ajax-verdediger Rensch lag geblesseerd buiten het veld nadat hij in botsing was gekomen met de boarding. De voetballer van Ajax gaat vervolgens bewust binnen de lijnen liggen zodat het spel moet worden gepauzeerd. Hij krijgt geel. Ook teamgenoot Timber krijgt geel vanwege commentaar.
26' Ter Avest geeft de bal voor, Dost raakt hem aan maar doelman Pasveer kan de bal vangen. Even hiervoor had sluitpost Barkas van FC Utrecht ook al een poging van de Amsterdammers onschadelijk gemaakt.
23' "Ik vind dat er behoorlijk gespeeld wordt door Utrecht. Er zit een idee achter, het team staat beter dan de afgelopen weken", aldus analist Kruys.
18' Tadic komt ten val in de Utrechtse zestien. De Amsterdammers vragen om een strafschop, scheidsrechter Makkelie wuift het weg.
17' Analist Gert Kruys is blij dat FC Utrecht na de tegentreffer niet het hoofd laat hangen. "Ajax heeft na de goal geen kans meer gehad."

10' DOELPUNT AJAX! Berghuis brengt Ajax op 0-1 in Stadion Galgenwaard. De aanvaller kopt na een hoekschop de bal in het Utrechtse doel.

De 0-1 van Steven Berghuis
8' Daar is het eerste gevaar. Sylla geeft de bal voor vanaf rechts. Dost kopt de bal maar net over het Amsterdamse doel heen.
Kopkans van Bas Dost
7' Er is nog geen gevaar voor beide doelen gezien.
2' Dost komt in botsing met Ajax-speler Bassey. De spits van FC Utrecht wordt behandeld aan zijn hoofd. Douvikas loopt warm. Vooralsnog lijkt Dost verder te kunnen.
1' Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan oud-FC Utrecht speler Cor Hildebrand is er afgetrapt in Stadion Galgenwaard tussen FC Utrecht en Ajax.

Opstellingen:

FC Utrecht: Barkas; Ter Avest, Van der Maarel, Viergever, Van der Kust; Toornstra, Boussaid, Brouwers; Sylla, Dost, Redan
Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Tadic, Taylor; Berghuis, Brobbey, Bergwijn

Warmlopen:

- FC Utrecht won van de 51 eerdere edities 14 keer van Ajax. De Amsterdammers waren in Utrecht 24 keer te sterk voor de thuisploeg.
- Bij FC Utrecht hebben Nick Viergever, Daishwan Redan, Django Warmerdam en Mike van der Hoorn een Ajax-verleden. Bij Ajax staat voormalig FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber onder contract. De Nieuwegeiner staat voor een mogelijke terugkeer naar FC Utrecht. Al zei grootaandheelhouder Frans van Seumeren vrijdag in Een Berg Sport dat de kans op een transfer klein is.
- Vorig seizoen was Ajax met 0-3 te sterk in Stadion Galgenwaard.
- Jens Toornstra keerde deze week terug bij FC Utrecht. Hij begint direct in de basis.
- Bij FC Utrecht ontbreekt Can Bozdogan. De middenvelder is deze week licht geblesseerd geraakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.