Sportlust'46 mist kans op kans en verliest van Urk: 'Moeten dodelijker zijn'

© RTV Utrecht
Veenendaal, Woerden - Sportlust'46 heeft in de derde divisie A een onnodige nederlaag geleden. De Woerdenaren kregen op eigen veld veel kansen, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Stuntploeg Urk, dat vorige week al Sparta Nijkerk versloeg, won daardoor met 1-2.
Een korte samenvatting van Sportlust'46 - Urk, door Robert Claus
In de allereerste ontmoeting ooit tussen Sportlust'46 en Urk kreeg de thuisploeg de eerste kans. Het was Joshua Patrick die de Urker keeper op zijn weg vond. Halverwege de eerste helft werd de score geopend. Namens Urk was het Iede Nentjes die met een - van richting veranderde - vrije trap voor de 0-1 zorgde.
Patrick kreeg meteen na de openingstreffer de kans op de 1-1, maar hij had te veel tijd nodig om tot een schot te komen. Kort na rust zag hij hoe Sportlust'46 de 0-2 incasseerde. Het was Lucas Schraal die vogeltje vrij stond en de bal in de kruising kon schieten namens Urk. Sportlust'46 kreeg genoeg kansen, maar wist tot de 60ste minuut niet te scoren.

Aansluitingstreffer Joshua Patrick

Na een uur spelen was het wel raak. Joshua Patrick speelde zich knap vrij en schoot de bal in de verre hoek: 1-2. De gelijkmaker ging daarna in de lucht, maar die viel niet. Even leek het nog 1-3 te worden, maar de scheidsrechter keurde de treffer af vanwege een overtreding op Sportlust-keeper Romero Antonioli. In de extra tijd was de 2-2 heel dichtbij via Martijn Jansen, maar Urk verdedigde goed en trok de zege over de streep.
Door de nederlaag staat Sportlust'46 na twee wedstrijden op 3 punten in de derde divisie A. Vorige week won de ploeg van trainer Jochem Twisker nog met 2-1 van Staphorst.
Jochem Twisker na kansenregen: "Een goal is te weinig"

Genoeg verbeterpunten

Jochem Twisker vindt niet dat het Sportlust aan geluk ontbrak. "Je moet in de zestien ook doeltreffend zijn", is hij duidelijk. "Dat is ook kwaliteit, of iets wat nu nog niet goed genoeg is. Als je zo vaak in de zestien komt, dan is een goal te weinig."
"We moeten die ballen erin schieten. We kwamen ook een paar keer 1-op-1. En ik vind dat we het soms iets slimmer moeten uitspelen om tot kansen te komen. Daar kunnen we nog in verbeteren", aldus de coach van de Woerdenaren.
Opvallend was de afwezigheid van Kesly den Haag, die wel in de basis zou staan maar niet mocht spelen. "Er zijn wat problemen rondom zijn speelgerechtigdheid. Vandaag konden wij hem niet opstellen. Het is uiterst merkwaardig dat hij twee weken wel beschikbaar is, en vandaag niet. Daar moeten we over in conclaaf met de KNVB. Maar we hebben genoeg mensen achter de hand om in te brengen", zegt Twisker daarover.
Martijn Jansen: "Wij hadden hier meer verdiend"
Martijn Jansen had in extra tijd de 2-2 op zijn schoen, maar zijn inzet werd gekeerd. "Mijn rechter is niet mijn beste been, maar ik moest hem volle bak nemen. Alleen pakt de keeper hem goed", vertelt hij over die kans.
Jansen vond dat een gelijkspel terecht was geweest. "Onze eerste helft was een beetje rommelig. Zij komen op 1-0 en het is zonde dat we niet meteen 1-1 maken. Zij komen een minuut na rust op 2-0 en hebben daarna niet meer gevoetbald. Wij hebben wel alles gegeven en veel gecreëerd. Dan moet 'ie ook vallen. Dat is ook zonde. Ik denk dat wij dodelijker moeten zijn met de kansen."

Sportlust'46 - Urk (derde divisie A)

24' Iede Nentjes (0-1)
50' Lucas Schraal (0-2)
60' Joshua Patrick (1-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.