FC Utrecht blijft zegeloos na 0-2 nederlaag tegen Ajax: 'Hadden er meer van verwacht'

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht heeft het thuisduel in de eredivisie tegen Ajax met 0-2 verloren. Hierdoor blijft de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser ook na de vierde wedstrijd nog wachten op de eerste overwinning.

Berghuis en Brobbey scoren

De eerste grote kans was in de achtste minuut voor FC Utrecht. Na een voorzet van Moussa Sylla kopte Bas Dost de bal maar net over het Amsterdamse doel. Aan de andere kant was het een minuut later koppend wel raak. Steven Berghuis bracht met zijn hoofd Ajax vanuit een hoekschop op 0-1.
FC Utrecht leek met de marge van één tegentreffer de rust in te gaan. Tot Brian Brobbey toesloeg. Op aangeven van Berghuis kopte de aanvaller op slag van rust de 0-2 binnen.
Met de 60e minuut op de klok werd de wedstrijd even stilgelegd. Vanuit het vak van FC Utrecht werd er een vuurwerkbom in de zestien van Ajax gegooid. Nadat het duel was hervat werden er geen grote kansen meer genoteerd waardoor Ajax de drie punten meenam naar Amsterdam.

Ranglijst

FC Utrecht beleeft een teleurstellende start van de competitie. De Utrechters hebben twee punten uit vier duels en staan daarmee vijftiende. Volgende week wacht het uitduel met het nog puntloze Fortuna Sittard.
Ik had wel meer verwacht van mijzelf, van Utrecht en meer van de wedstrijd
Jens Toornstra

Teleurgesteld

Hidde ter Avest was teleurgesteld en kapot na afloop. "Ik heb gestreden tot het eind, maar het was vandaag te weinig. We stonden wel goed, buiten de twee goals zijn ze haast niet gevaarlijk geweest", aldus de verdediger. "Nu met Jens (Toornstra, red.) erbij staat het ook een stuk beter. Het systeem is in de kleedkamer nooit een discussie geweest."
Hidde ter Avest in gesprek met verslaggever René van den Berg
Ook Jens Toornstra ging in op het veelbesproken systeem. "Het maakt niet uit in welke formatie je speelt. Als je maar als team speelt dan komen de voetballende kwaliteiten vanzelf. Je moet vanuit je organisatie en je taken spelen."
"Als zij de voorsprong hebben dan spelen ze heel comfortabel. We hebben als team gespeeld. Ik denk dat we een behoorlijke wedstrijd hebben gespeeld, maar als je naar het resultaat kijkt dan is het bout", blikt trainer Henk Fraser terug.
Opvallend was dat FC Utrecht Alvarez vrij liet. "We speelden 4-4-2 en dan maak je een afweging wie er gevaarlijker is. Als we iemand aan de bal moeten laten dan kies je voor degene die het minste pijn kan doen. Misschien ligt daar ook de key dat we niet zoveel hebben weggeven."
Ik ben iets positiever dan na de nederlaag tegen FC Emmen
Henk Fraser
Toornstra beleefde zijn rentree in het shirt van FC Utrecht. "Ik kon weer ouderwets mijn energie in de wedstrijd gooien. Ik had wel meer verwacht van mijzelf, van Utrecht en van de wedstrijd", zegt de balende middenvelder. "Dat die 0-2 vlak voor rust valt is heel zonde."
Henk Fraser over de nederlaag tegen Ajax
Inmiddels heeft Toornstra zijn eerste week als FC Utrecht-speler achter de rug. "Het team is nog zoekende. Ik zie de potentie in het voetballende gedeelte. Qua discipline en teamgeest kunnen we nog stappen maken. Vandaag was dat oké, laten we daarop voortborduren."
"Er zijn een aantal facetten die beter moeten, dat is simpel", zegt Fraser. "Ik begrijp alle chagrijn. Maar ik ben iets positiever dan na de nederlaag tegen FC Emmen. Ik heb dingen gezien waarmee we verder kunnen. Er stond een ander Utrecht."
Jens Toornstra in gesprek met verslaggever René van den BErg

FC Utrecht - Ajax: 0-2

10' Steven Berghuis (0-1)
45 +1' Brian Brobbey (0-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.