Kampong beloont zich niet en speelt regioderby met Hoogland gelijk: 'Voetballen met lach'

Hoogland - Kampong op sportpark Langenoord
Hoogland - Kampong op sportpark Langenoord © Hoogland - Kampong op sportpark Langenoord
Hoogland, Utrecht - De regioderby tussen Hoogland en Kampong is in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. De bezoekers uit Utrecht waren beter, maar beloonden zich niet bij het debuut in de vierde divisie.
Verslaggever Menno Schilder vat Hoogland - Kampong samen
Kampong, dat vorig seizoen het kampioenschap in de eerste klasse veroverde, had geen last van plankenkoorts. De ploeg van Frank Bruijnis speelde vol enthousiasme en kreeg grote kansen in de eerste helft. Sebastiaan Bruins hield Hoogland, dat vorig seizoen degradeerde uit de derde divisie, op de been.

Sterkhouders missen

Hoogland creëerde zelf nauwelijks kansen in de eerste helft. Hun enige mogelijkheid ontstond kort voor rust. Oskar van Logtestijn kopte net naast na een klutssituatie.
In de tweede helft was Kampong ook de bovenliggende partij. Het team uit Utrecht jaagde op de openingstreffer en kwam weer tot goede kansen. Hoogland, dat een aantal sterkhouders miste onder wie de geschorste Bas Wobbes, kreeg in de slotfase een paar kansen, maar het lukte niet om de drie punten te stelen.
Hoogland-aanvaller Oskar van Logtestijn: 'We missen creativiteit'

Weinig keuze

De keuze uit spelers maakte het lastig voetballen tegen Kampong zegt Hoogland-trainer Dick Kooijman. "We missen Bas Wobbes naar aanleiding van vorig jaar. Delano Esseboom en Marvin Rentfurm zijn geblesseerd. In de breedte zijn we nu niet zo sterk. Stijn Mossink viel ook nog uit en dan wordt het beperkter."
Hoogland-trainer Dick Kooijman: 'Konden zonder onze sterkhouders geen vuist maken'

Vreugde

Wat opviel aan het spel van Kampong was de vreugde. De spelers voetbalden met een glimlach. "We spelen op een niveau waarop Kampong nog nooit heeft gespeeld. Dat is super mooi. Daarnaast sta je met je maten op het veld. Na de tijd drinken we een bakje samen. We hebben het leuk en iedereen kan goed voetballen", zegt Kampong-speler Job Peeters.
Als ik zeg de training is klaar, dan worden de jongens bijna boos
Trainer Frank Bruijnis
Kampong-trainer Frank Bruijnis ziet het enthousiasme ook. "Dat zit sowieso in de club en merk ik iedere training. Als ik zeg de training is klaar, dan worden ze bijna boos. Ze zeggen het licht gaat om half elf uit, dus we kunnen nog wel even door."
Kampong-trainer Frank Bruijnis: 'Die gasten worden boos als de training afgelopen is'
Kampong-keeper Job Peeters: 'We zijn gewoon een vriendenteam'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.