Visscher wint voor het eerst ITF-toernooi in enkelspel: 'Opluchting'

© Orange Pictures
Elst - Tennisster Stephanie Visscher heeft voor het eerst in haar loopbaan de finale van een ITF-toernooi in het enkelspel gewonnen. In het Belgische Wanfercee-Baulet was de speelster uit Elst in de finale met 2-0 te sterk voor Amelie van Impe.
De setstanden waren 6-1 en 6-4. Gezien de plaatsingsranglijst was de zege van Visscher niet verrassend. Ze was de hoogst geplaatste tennisster. In de halve- en kwartfinale won Visscher ook in twee sets. In de eerste en tweede ronde boekte ze een zege na drie sets.

Opluchting

Tennisster Stephanie Visscher geeft aan dat de eerste zege bij de singles op profniveau een opluchting is. "Ik had al een paar zeges in de dubbel op mijn naam staan, maar bij de singles wachtte ik daar nog op. Op het eind van het duel werd ik nog wel gespannen. Ik kwam toen op 4-2 achter, dus er was ook wel reden voor spanning."
Je hebt eigenlijk bijna elke week wel met een teleurstelling te maken
Tennisster Stephanie Visscher
Visscher speelt veel wedstrijden in een jaar. Dat maakt het soms lastig zegt ze. "Er is er altijd maar eentje die wint. Er doen 32 speelsters mee aan een toernooi en één iemand wint. Je hebt eigenlijk bijna elke week wel met een teleurstelling te maken, maar de week erop kan je het weer beter doen."

Van de Zandschulp voorbeeld

De 22-jarige Visscher zit vol ambitie. Ze ziet Botic van de Zandschulp als een voorbeeld. De Veenendaler is inmiddels de beste Nederlandse tennisser. "Ik hoop zo'n weg als Botic te bewandelen en op het hoogste podium te komen."
Tennisster Stephanie Visscher: 'Eerste zege is een opluchting'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.