Spakenburg huurt talentvolle aanvaller, Eemdijk strikt Nsingi

© Geert Lommers
Bunschoten - Spakenburg heeft zich voor komend seizoen versterkt met Luuk Admiraal. De talentvolle linkerspits wordt gehuurd van eredivisionist Excelsior.
De 20-jarige Admiraal speelde vorig seizoen tot aan de winterstop voor het later gedegradeerde ASWH. In die korte periode scoorde hij tien keer, waarna hij overstapte naar Excelsior. Mede door een blessure kwam hij nauwelijks in actie voor de Rotterdammers. Dit seizoen deed hij één minuut mee in de eredivisie, als invaller tegen Vitesse.

Situatie De Ruiter

Spakenburg anticipeert met het binnenhalen van Admiraal op een mogelijk lange schorsing voor Maurice de Ruiter. De linkspoot was afgelopen zomer betrokken bij incidenten tijdens een bedrijventoernooi en werd door de KNVB voor dertig dagen geschorst. Hoewel de bond de schorsing later ophief, heeft De Ruiter een zaak aangespannen tegen de KNVB. Over twee weken volgt er een uitspraak.

Nsingi naar Eemdijk

Dorpsgenoot Eemdijk, uitkomend in de vierde divisie, legde op de valreep Franslyn Nsingi vast. De uit Amersfoort afkomstige aanvaller komt over van SC Cambuur, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan TOP Oss.
De aanvaller deed van de zomer al mee in de oefenwedstrijd tegen SVL. In dat duel scoorde hij één keer voor Eemdijk.
Nsingi is speelgerechtigd en kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn al debuteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.