FC Utrecht trekt buitenspelers Maeda en Younes aan: 'Ik zou 4-3-3 gaan spelen'

Utrecht - Hoofdtrainer Henk Fraser van FC Utrecht lijkt definitief afscheid te nemen van het 5-3-2 systeem. Op de laatste dag van de tranfermarkt heeft FC Utrecht de Japanse buitenspeler Naoki Maeda opnieuw gehuurd van Nagoya Grampus. Ook Amin Younes, tevens een buitenspeler die over komt van Al-Ettifaq, heeft een huurcontract getekend in Stadion Galgenwaard.
Mijn voorkeur gaat uit naar het spelen met Bas Dost in de spits met daarbij twee specifieke buitenspelers
Gert Kruys
"Er zal een andere puzzel gelegd gaan worden, het zijn natuurlijk andere types die erbij zijn gekomen", zegt huisanalist Gert Kruys van RTV Utrecht over het nog aantrekken van Maeda, Younes, Jens Toornstra en Sean Klaiber "Ik ga ervan uit dat er een ander systeem komt. Als hij Maeda en Younes gaat gebruiken dan wordt het denk ik 4-3-3. De trainer kan gaan variëren."
Kruys had een week geleden niet gedacht dat er nog vier spelers bij zouden komen. "Maar het is een goede zaak dat je verschillende soorten type spelers hebt. We kunnen ook nog steeds met twee spitsen gaan spelen", zegt de voormalig profvoetballer. "Mijn voorkeur gaat uit naar het spelen met Bas Dost in de spits, met daarbij twee specifieke buitenspelers. Dan nog een loper eromheen op nummer tien."
RTV Utrecht-analist Gert Kruys over de aanwinsten van FC Utrecht

Maeda huur met optie tot koop

Bij de huurovereenkomst is ook een optie tot koop opgenomen. Maeda werd het afgelopen half jaar ook al gehuurd door FC Utrecht. Hij raakte echter al na elf minuten spelen geblesseerd. "Het was voor Naoki een droom om in Europa te mogen voetballen en aan die droom kwam abrupt een einde tijdens de competitiewedstrijd tegen Ajax vorig seizoen", aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht.
Maeda revalideerde in Nederland en hield daarna bij FC Utrecht zijn conditie op peil. "Hij heeft zijn Europese droom echter nooit opgegeven en we hebben hem na zijn revalidatietraject de mogelijkheid geboden om volledig fit te worden binnen onze club. We zijn trots en blij dat een speler met een enorme drive en doorzettingsvermogen zoals Naoki nu verbonden blijft aan onze club en zijn content met het perspectief dat we hebben om Naoki ook na dit seizoen te kunnen behouden voor FC Utrecht.”
Komende vrijdag kan Maeda vooralsnog niet in actie komen tegen Fortuna Sittard. Hij wacht nog op een werkvergunning.

Younes tekent voor één seizoen

Bij de huurovereenkomst van Younes is geen optie tot koop opgenomen. Zuidam noemt de Duitse aanvaller een creatieve speler die de wedstrijd kan openbreken. "Hij heeft speciale kwaliteiten, waarvan we blij zijn dat we deze toe kunnen voegen aan onze selectie. Het zegt genoeg dat hij vorig jaar is uitgekomen voor de Duitse nationale ploeg. Amin heeft een half jaar geleden gekozen voor een lucratief contract in Saoedi-Arabië, maar is tot de conclusie gekomen dat hij in Europa wil spelen om ook dichterbij zijn gezin te zijn."
Younes is met meerdere doelen naar Utrecht gekomen. "Hij heeft een groot offer gebracht om deze stap mogelijk te maken, dat zegt iets over zijn gedrevenheid om samen te willen presteren. Samen gaan we voor het behalen van onze doelen en ambities, waar zijn persoonlijke doelstelling om weer voor Duitse nationale ploeg uit te komen er één van is", aldus Zuidam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.