Regiogenoten krijgen plek op WK wielrennen

© Orange Pictures
Woerden - Wielrensters Ellen van Dijk en Floortje Mackaij staan beiden aan de start op het WK wielrennen. De twee Woerdense rensters hebben een uitnodiging gekregen van bondscoach Loes Gunnewijk.
Annemiek van Vleuten en Marianne Vos zijn de twee kopvrouwen voor de wegwedstrijd in september in het Australische Wollongong. Van Dijk is titelverdedigster op de tijdrit. Van Vleuten en Shirin van Anrooij komen ook in actie op de tijdrit.
Gunnewijk ziet op de tijdrit kansen op de wereldtitel. "Ellen en Annemiek hebben de afgelopen jaren getoond voor goud te kunnen gaan en dat is ook nu onze inzet. De geduchte concurrentie gaat zeker voor een felle strijd zorgen op deze discipline."
De bondscoach gaat ervan uit dat het parcours van de wegwedstrijd vanwege de beklimmingen te zwaar is voor de echte sprinters. Ze zet daarom in op Van Vleuten en Vos en laat de Mijdrechtse Lorena Wiebes thuis. "Annemiek heeft op zowel klim- als lastige klassiekerparcoursen getoond voor de winst te kunnen gaan. Met Marianne Vos hebben we een troef voor de finale." De selectie voor de wegwedstrijd bestaat verder uit Demi Vollering, Floortje Mackaij, Van Dijk, Riejanne Markus en Van Anrooij.
De tijdrit voor de vrouwen staat op 18 september op het programma. De wegwedstrijd wordt op 24 september verreden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.