Hooligans overschaduwen eerste zege FC Utrecht

Utrecht - Anastasios Douvikas heeft FC Utrecht aan de eerste zege van dit seizoen in de Eredivisie geholpen. De spits scoorde driemaal in het uitduel met Fortuna Sittard (3-4), dat na vijf duels nog puntloos is. Alles stond in de schaduw van de zoveelste problemen veroorzaakt door hooligans van FC Utrecht, die dit keer vuurwerk naar hun eigen spelers gooiden.
De highlights van Fortuna - FC Utrecht
Bas Dost schoot FC Utrecht in de 63e minuut voor de eerste keer op voorsprong, na een prachtige pass van Jens Toornstra. Rodrigo Guth maakte 4 minuten gelijk alweer gelijk voor Fortuna. FC Utrecht kwam in de 71e minuut opnieuw op voorsprong nadat Allard Lindhout voor een strafschop had gefloten. De scheidsrechter vond dat Mickaël Tirpan een overtreding had gemaakt op Othmane Boussaid. Douvikas benutte de penalty koelbloedig. De Griek tekende ook voor de 1-3 en zorgde na de 2-3 van Burak Yilmaz eveneens voor de 2-4.
Tasos Douvikas in de voetsporen van Karel Bonsink die als enige andere speler bij FC Utrecht als invaller een hattrick maakte
De 3-4 van Tijjani Noslin in de 96e minuut kwam te laat voor een slotoffensief.
Sean Klaiber, teruggekomen van Ajax mocht in de tweede helft invallen bij FC Utrecht. Ook de aangetrokken Amin Younes verscheen in de slotfase nog op het veld voor de bezoekers. Oguzhan Özyakup ontbrak nog bij Fortuna Sittard. De 43-voudig international van Turkije was nog niet speelgerechtigd voor zijn nieuwe club uit Limburg.
René van den Berg in gesprek met trainer Henk Fraser
Klaiber was opgelucht. "Fijn dat we de eerste zege binnen hebben", maar hij plaatst ook een kanttekening. "Drie goals tegenkrijgen tegen een ploeg als Fortuna. Met alle respect, dat kan echt niet."
Sean Klaiber: 'Dit was triest'

Zwarte avond voor FC Utrecht ondanks zege

Utrechtse hooligans gooien vuurwerk naar hun eigen speler
Utrechtse hooligans gooien vuurwerk naar hun eigen speler © Orange pictures
De zege werd overschaduwd door het zoveelste incident dit seizoen met FC Utrecht-supporters. De club krijgt de problemen met de achterban maar niet onder controle. De wedstrijd moest tweemaal worden stilgelegd. Scheidsrechter Allard Lindhout onderbrak het duel na 52 minuten nadat er vanuit het FC Utrecht-vak vuurwerk op het veld was gegooid richting de eigen spelers.
"Dit is triest, hè?" Reageert Klaiber direct na de wedstrijd. "Ik ben een speler die publiek nodig heeft, maar hier kan ik niks mee."
Bas Dost over hooligans: 'Dit moeten ze niet doen'
Een van de projectielen ontplofte in de buurt van de reserves van FC Utrecht die aan het warmlopen waren. Can Bozdogan werd geraakt en greep naar zijn oren. Lindhout legde het duel na 72 minuten weer stil nadat fans van Fortuna bierbekers op het veld hadden gegooid.
Bas Dost snapt er ook niks van. "Dit moeten ze niet doen. Bozdogan snapt totaal niet wat hem overkomt. Hij zat net nog in de kleedkamer en is helemaal van slag."
Supporters van FC Utrecht misdroegen zich vorige week ook tijdens het thuisduel met Ajax. Ze maakten oerwoudgeluiden naar Brian Brobbey, de spits van de bezoekers uit Amsterdam. Een fan van FC Utrecht gooide een vuurwerkbom op het veld en werd na dat duel gearresteerd. Eerder dit seizoen braken er rellen uit na het duel van FC Utrecht en SC Cambuur.