IJsselmeervogels komt slechte start niet te boven: 'Die fouten kunnen niet op dit niveau'

IJsselmeervogels-trainer Gert Peter de Gunst
IJsselmeervogels-trainer Gert Peter de Gunst © Orange Pictures
Bunschoten - IJsselmeervogels is tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. De Rooien gingen op eigen veld met 1-3 onderuit tegen De Treffers.
Verslaggever Menno Schilder over de nederlaag van IJsselmeervogels
Na zeven minuten voetballen opende Jordy Thomassen namens De Treffers de score. Hij schoot de 0-1 binnen. In de zeventiende minuut kwam ook de 0-2 op het scorebord. Opnieuw was het Thomassen die voor de treffer van De Treffers zorgde.
In de tweede helft bracht Steven Sanchez Angulo de spanning terug door de 1-2 te maken. IJsselmeervogels bleef op zoek naar de gelijkmaker maar in de laatste minuut scoorden de bezoekers. Daan van Hees bepaalde de eindstand op 1-3.

Ranglijst

IJsselmeervogels staat na twee speelrondes op de twaalfde plek in de tweede divisie met drie punten.
We denken aan de bal te makkelijk
Steven Sanchez Angulo

Dramatisch begin

"Als je zo slecht begint aan een wedstrijd... Met name hoe de 0-1 tot stand komt vind ik dramatisch. Ze spelen het zo uit", aldus trainer Gert Peter de Gunst na afloop. "We kregen nog voor rust, ook al speelden we heel slecht, twee levensgrote kansen. Daar had er in ieder geval één van in gemoeten."
Doelpuntenmaker Steven Sanchez Angulo sloot zich bij zijn trainer aan. "De eerste helft was niet best. We kregen geen grip en gaven de goals te makkelijk weg. We denken te makkelijk als we de bal hebben."
Gert Peter de Gunst: 'Fouten die we in opbouw maken kunnen écht niet op dit niveau'
De Gunst zag dat het op een gegeven moment beter ging. "Wij zijn in de tweede helft gaan drukken en proberen te voetballen. We kwamen met iets beter spel tot kansen. Op basis van de tweede helft hadden we misschien wel een punt verdiend."
De oefenmeester van IJsselmeervogels vindt dat het vooral verdedigender beter moet. "Fouten die wij maken in de opbouw kunnen echt niet op dit niveau. We hebben nu drie wedstrijden gespeeld en acht goals tegen. Dat is gewoon teveel", aldus De Gunst.
Steven Sanchez Angulo in gesprek met verslaggever Menno Schilder

IJsselmeervogels – De Treffers: 1-3

7' Jordy Thomassen (0-2)
17' Jordy Thomassen (0-2)
63' Steven Sanchez Angulo (1-2)
89' Daan van Hees (1-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.