Janssen en Telgenkamp bezorgen Kampong winst bij seizoenstart: 'Voelt weer als vanouds'

Utrecht - Kampong is de hoofdklasse begonnen met een zege bij HGC. De Utrechters, onder leiding van de nieuwe coach Tim Oudenaller, waren door treffers van Jip Janssen en Duco Telgenkamp met 2-4 de baas.
Op bezoek bij HGC kwam Kampong na iets meer dan een kwartier hockeyen op 1-0 achterstand. Namens de ploeg uit Wassenaar scoorde Lucas Veen de openingstreffer.

Twee keer Janssen en Telgenkamp

In het slot van het tweede kwart keerde Kampong de hele wedstrijd om via twee strafcorners. Specialist Jip Janssen zorgde zowel voor de 1-1 als de 1-2. Via een uitbraak in het derde kwart zette HGC via Alan Forsyth de 2-2 op het scorebord. Hij liet Kampong-doelman David Harte kansloos.
In een paar minuten tijd had Kampong de comfortabele voorsprong van 2-4 in handen. Duco Telgenkamp had twee keer toegeslagen namens de Utrechters en daarmee was de eindstand op het scorebord gezet.
Hij wordt alleen nog maar beter
Kampong-coach Tim Oudenaller over Telgenkamp

Blijdschap en opluchting

"Deze winst is verdomd lekker", blikt coach Oudenaller terug. "Ik heb echt een team zien spelen vandaag. Hier ben ik trots op. Uit winnen bij HGC is echt niet makkelijk."
Kampong-coach Tim Oudenaller: 'Er valt wel en last van mijn schouders'
Voor Telgenkamp was het zijn debuut in het eerste van Kampong. Met twee treffers is het geen onverdienstelijk debuut. "Ik was al helemaal gesloopt bij die eerste goal. Maar toen ik de bal kreeg had ik een opleving. Het is een heerlijk gevoel", aldus de 19-jarige hockeyer die overkwam van hdm.
Oudenaller genoot van de treffers van de talentvolle Telgenkamp, "Mooi hé? Ik wist al dat hij goed is. Hij wordt alleen nog maar beter", zei de oefenmeester over zijn speler. "We hebben überhaupt een hele mooie groep jongens staan waarmee ik prettig samenwerk."
Heel de staf is vernieuwd, dan verandert er wat
Lars Balk
Duco Telgenkamp: 'Ik deed het allemaal bewust'
"We hebben veel nieuwe jongens. Als je hier dan zo wint dan voelt het eigenlijk weer naar het oude Kampong", blikt de ervaren Lars Balk terug. Vorig seizoen was er meer chagrijn bij de Utrechtse ploeg. "We willen als Kampong altijd energie uitstralen. Dat zie je nu weer, het straalt weer. Heel de staf is vernieuwd, dan verandert er wat. Als we deze lijn doortrekken is het plezier weer helemaal terug."
Kampong-hockeyer Lars Balk: 'Ik heb weer plezier'

HGC - Kampong: 2-4

17' Lucas Veen (1-0)
26' Jip Janssen (1-1)
28' Jip Janssen (1-2)
40' Alan Forsyth (2-2)
50' Duco Telgenkamp (2-3)
52' Duco Telgenkamp (2-4)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.