Vrouwentak Saestum maakt zich geen zorgen dat FC Utrecht ze gaat leeg plukken: 'Hebben ieder jaar uitvliegers'

Archiefbeeld van Saestum vrouwen 1
Archiefbeeld van Saestum vrouwen 1 © Simone de Vette
Utrecht, Zeist - Met de aankondiging van FC Utrecht dat er een vrouwenteam gaat komen is er direct de vraag waar de Utrechters een voltallige selectie vandaan gaan halen? Natuurlijk werd direct het Zeister Saestum genoemd. Trainer David Romijn maakt zich echter geen zorgen.
Saestum biedt de kans aan speelsters die willen presteren en die willen kijken waar hun plafond ligt
David Romijn, coach Saestum
Al jarenlang staat Saestum bekend om het vrouwenvoetbal. De club uit Zeist werkte in het verleden ook al samen met de vrouwenafdeling van FC Utrecht. Afgelopen seizoen werden ze overtuigend kampioen van de topklasse, het hoogste amateurniveau, en werden ze in de achtste finale van de KNVB Beker uitgeschakeld door eredivisionist ADO Den Haag.
Dat FC Utrecht nu weer met een vrouwentak komt vindt Romijn een goede zaak. "Ik vind het eigenlijk al wonderlijk dat er hier in de provincie geen eredivisieclub is. Dat probleem lijkt nu opgelost", zegt de oefenmeester van Saestum. "Als je in Utrecht geboren bent hoef je niet meer ver te reizen om bij een betaalvoetbalclub te gaan voetballen als meisje."
Coach David Romijn van Saestum vindt het een goede zaak dat FC Utrecht weer voor een vrouwenelftal gaat

Niet bang voor leegloop

"Ik maak mij eigenlijk geen zorgen om onze selectie. Dit jaar zijn wij ook al speelsters aan eredivisieclubs kwijtgeraakt. De speelsters verdienen dat ook", zegt Romijn. "Het is van alle tijden dat Saestum de beste spelers verliest. Het zou kunnen dat het er nu meer zouden zijn"
FC Utrecht sprak uit graag in de subtop van de eredivisie te willen gaan spelen. "Ik verwacht dan ook dat ze eerder speelsters benaderen die bij andere subtoppers spelen en dichtbij Utrecht wonnen. En daarbij hebben wij ook speelsters die niet vijf/zes keer in de week kunnen of willen trainen."
"We zullen het vanzelf ontdekken. We hebben dit jaar ook opnieuw een sterk tweede elftal. Het is niet dat we een kleine vijver hebben om uit te vissen. Saestum biedt de kans aan speelsters die willen presteren en die willen kijken waar hun plafond ligt. Daar verandert de komst van FC Utrecht niks aan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.