Nick Viergever twijfelgeval bij FC Utrecht

© Orange Pictures
Utrecht - Het is nog onzeker of Nick Viergever zondag kan spelen in de wedstrijd van FC Utrecht tegen Vitesse. De aanvoerder is licht geblesseerd. Zaterdag valt de beslissing over zijn meespelen.
De vraag is ook of de laatste nieuwkomers Sean Klaiber en Amin Youness kunnen spelen. "Sean is wel goed op weg", zegt trainer Henk Fraser. "Dus hij en Hidde worden geduchte concurrenten van elkaar. Amin is nog iets verder weg. Maar dat is wel een speler die dat met zijn kwaliteiten goed zou kunnen maken."
FC Utrecht boekte vorige week zijn eerste zege van het seizoen. Uit tegen Fortuna Sittard werd het 4-3. Die drie tegentreffers zijn wel een punt van zorg, zeker ook omdat er weer een tegendoelpunt viel uit een corner. "Zeker als het niet de eerste keer is, moet je daar iets mee doen", stelt Fraser. "Dus daar we mee aan de slag gegaan."

Vuurwerk

Can Bozdogan was vorige week na deze op Fortuna de meest besproken speler van FC Utrecht, terwijl hij geen minuut speelde. Maar het was de Duitser die aan het warmlopen was toen er bij zijn voet vuurwerk ontplofte. "Ik was in eerste instantie wel een beetje in shock", zegt hij een kleine week later. "En ik was ook verbaasd. Maar ik weet ook dat het niet alle fans zijn, maar slechts een klein groepje."
Het belangrijkste is, dat het goed gaat met Bozdogan. "Ik heb er niets aan overgehouden. Niet aan mijn been, terwijl het vuurwerk vlak bij mijn voet afging. Ook niet aan mijn oren, en mentaal gaat het ook goed."
Dat Bozdogan tegen Fortuna niet in de basis startte, had mede te maken met een lichte blessure. Daarvan is de middenvelder inmiddels hersteld, zodat hij zondag tegen Vitesse weer beschikbaar is.
Mark van der Maarel reageerde tijdens de wedstrijd woedend richting het vak waar vandaan het vuurwerk richting Bozdogan werd gegooid. "Dat was niet echt een goed gesprek", zegt de verdediger een week later. "Ik probeerde duidelijk te maken dat wat er gebeurde niet oké is. We zijn heel blij dat er veel supporters zijn om ons te steunen, maar er gebeuren dingen die de boel verzieken."
Nu zijn het de gemeente en het bestuur van FC Utrecht die zich op maatregelen beraden. Maar wellicht hebben de spelers wellicht meer invloed hebben op de vuurwerkgooiende raddraaiers. "Dat is wel iets wat je kunt overwegen en lijkt het misschien ook wel naartoe te gaan" , zegt Van der Maarel. "Maar het is te zot voor woorden dat we het daarover moeten hebben."

FC Utrecht - Vitesse begint zondag om 12.15 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.