FC Utrecht-directeur Van Es: 'Er kwamen echt wel een paar krachttermen in mijn hoofd op'

Thijs van Es, aan tafel bij Gert en René
Thijs van Es, aan tafel bij Gert en René © RTV Utrecht
Utrecht - In Een Berg Sport ging het deze vrijdag veel te weinig over voetbal, en veel te veel over vuurwerk. Pessel & Boonen konden er niet omheen, in de Ode van Korneel werd het benoemd, en FC Utrecht-directeur Thijs van Es zat ook niet aan tafel om het over 5.3.2 of 4.3.3 te hebben.
"Ik was er echt wel ziek van, zeker toen die zwarte rook naar boven kwam en het vuurwerk werd gegooid", zegt Van Es over zijn ervaringen van vorige week in Sittard. "Toen kwamen er echt wel een paar krachttermen in mijn hoofd op."
De uitzending van Een Berg Sport met Thijs van Es
De driehoek, gemeente, politie en OM, kwam vrijdag met een statement richting FC Utrecht: als het weer fout gaat moeten er voortaan mogelijk tribunevakken leeg blijven, en mogen er mogelijk geen fans meer mee naar uitwedstrijden. FC Utrecht hoopt dat zondag te voorkomen door een sfeeractie. "Maar dat is geen garantie dat er daarna niets gebeurt", is Van Es realistisch.
"Maar ik begrijp ook dat ze naar dit soort maatregelen gaan grijpen", gaat Van Es verder. "Als verder niets helpt, wordt het anders wel erg ingewikkeld."
Uiteraard ging het nog wel over voetbal. Terugblikkend op de zege tegen Fortuna Sittard waren voor analist Gert Kruys twee dingen helder. "We krijgen nog steeds teveel tegengoals uit hoekschoppen, en de tandem Dost/Douvikas werkte heel erg goed. Als ik trainer was, liet ik die twee staan!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.