Oranje verslaat Hongarije met Utrechters

BOEDAPEST - De overwinning van Oranje op Hongarije vrijdagavond was ook reden voor een Utrechts feestje. Wesley Sneijder en voormalig FC Utrechtspeler Dirk Kuijt voetbalden hun 75ste interland.
Ook FC Utrechtdoelman Michel Vorm en Utrechter Ibrahim Afellay deelden in de zege van het Nederlands elftal. FC Utrecht-middenvelder Kevin Strootman kreeg in de tweede helft nog tien minuten speeltijd en mocht Rafael van der Vaart vervangen.
Afellay en Kuijt wisten zelfs te scoren. Ze maakten het tweede en het derde doelpunt in de wedstrijd die met 4-0 werd gewonnen. Het eerste en het laatste doelpunt kwamen van de voet van respectievelijk Rafael van der Vaart en Robin van Persie.
Wesley Sneijder vestigde in Boedapest een record. Hij is met zijn leeftijd van 26 jaar en 289 dagen de jongste Oranje-international die de mijlpaal van 75 interlands heeft bereikt. Rafael van der Vaart was 96 dagen ouder toen hij zijn 75ste interland speelde met een leeftijd van 27 jaar en twintig dagen.
Nederland-Hongarije maakt deel uit van de kwalificatiereeks voor het EK 2012. Dinsdag speelt Hongarije om 20.30 uur in Nederland tegen Oranje.