Hercules verliest nipt op bezoek bij promovendus TOGB: 'Op rem gespeeld'

TOGB - Hercules op sportpark Het Hoge Land
TOGB - Hercules op sportpark Het Hoge Land © TOGB - Hercules op sportpark Het Hoge Land
Utrecht - Hercules is met 2-1 onderuitgegaan op bezoek bij promovendus TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Daarmee wacht de ploeg uit Utrecht na vijf duels nog altijd op de eerste uitzege in de derde divisie. Op de ranglijst is Hercules afgezakt naar de tiende plaats met zeven punten.
Verslaggever Arnold Schenk vat TOGB - Hercules samen
Hercules, dat aantrad met een volledig fitte selectie, kende een bliksemstart. Tim Waterink opende de score. Het was alweer het zesde doelpunt van de nieuwkomer.

Eigen doelpunt

Vervolgens gaven de Utrechters de voorsprong uit handen. Youri de Winter maakt de gelijkmaker na ruim een halfuur. Vlak voor rust viel de 2-1. Marijn Ploem werkte de bal in eigen doel.

Grote kans in blessuretijd

In de tweede helft kreeg TOGB een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Doelman Pepijn Vonk hield Hercules in de wedstrijd. Echter was de ploeg van René van der Kooij aanvallend onmachtig en had de thuisploeg het meeste balbezit. In de slotfase kreeg Hercules iets meer grip en in blessuretijd via Waterink een grote kans op de gelijkmaker. Het bleef 2-1.

Negatieve sleur

Hercules wordt gerekend tot titelkandidaat. Met vijf uit zeven kan je spreken van een valse start, zegt Hercules-speler Nick Kuin. "Het gevaar zit erin dat je nu in een negatieve sleur komt. Als je objectief naar deze wedstrijd kijkt, dan is er nog niet veel aan de hand. Onze doelman heeft nog schone handschoenen en met Tim Waterink hebben we een enkele goede kansen gehad."
Hercules-speler Nick Kuin in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
We hebben TOGB geholpen door ballen in te leveren
René van der Kooij, trainer Hercules
Van der Kooij zoekt de oorzaak van het verlies bij zijn eigen ploeg. "Het heeft niks met de tegenstander te maken, we doen het zelf. De eerste twintig minuten hadden we controle. We hebben ze daarna geholpen door ballen bij ze in te leveren, waaruit ze scoren."
"Ik had het idee dat sommigen op de rem speelden", vertelt Van der Kooij, die nog niet denkt aan ingrijpen. "Ik ga er nu niet per se een, twee uithalen. Het is een jonge groep en we moeten ontwikkelen. Daar horen slechte wedstrijden ook bij."
Hercules-trainer René van der Kooij: "Het verlies ligt echt aan onszelf"

TOGB - Hercules: 2-1

6' Tim Waterink (0-1)
33' Youri de Winter (1-1)
38' Marijn Ploem (2-1 e.d.)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.