Spakenburg-speler De Ruiter reageert op beschuldigingen: 'Knap dat ze het allemaal na kunnen vertellen zonder letsel'

© Orange Pictures
Bunschoten - Spakenburg-voetballer Maurice de Ruiter hangt een langdurige schorsing boven het hoofd. De tuchtcommissie van de KNVB vervolgt de aanvaller vanwege een incident dat afgelopen zomer plaatsvond tijdens een bedrijfsvoetbaltoernooi in het Gelderse Ermelo. De Ruiter zou een scheidsrechter bij de keel hebben gegrepen, hebben geprobeerd hem een kniestoot te geven, een op de grond liggende speler tegen het hoofd hebben getrapt en een toeschouwer hebben geslagen.
"Het wordt erger gemaakt dan het is, het was niet meer dan een opstootje", zegt De Ruiter, die een aantal seizoenen voor DVS'33 Ermelo speelde, tegen RTV Utrecht. "Helaas hebben mensen uit Ermelo iets tegen mij, dus het wordt allemaal opgeblazen." De voetballer ontkent dan ook de zaken waarvan hij beschuldigd wordt. "Ik vind het knap dat ze het allemaal na kunnen vertellen zonder letsel."
Luister hier naar het interview met Maurice de Ruiter
De Ruiter vindt bovendien dat de KNVB niet bevoegd is om hem te straffen. In het toernooireglement staat volgens hem dat het toernooi niet onder toezicht van de KNVB werd gespeeld. In datzelfde reglement staat ook dat werd gespeeld volgens de richtlijnen van de KNVB. Dat laatste betekent volgens de voetballer alleen maar dat de normale spelregels voor voetbalwedstrijden ook van toepassing waren op het toernooi.
Omdat hij vindt dat de KNVB niet bevoegd is hem te straffen, spande De Ruiter een kort geding aan tegen de voetbalbond. Dat verloor hij, op basis van het feit dat op het toernooi de richtlijnen van de KNVB golden. "Maar ik vind nog steeds dat de bond mij niet mag schorsen." Dat gaat nu mogelijk wel gebeuren. "In de brief die ik kreeg staat dat de minimale eis zes maanden is. Dat kan ook meer worden, volgens mij niet minder. Maar ik vind dat ik vrijspraak hoor te krijgen."
Op een gegeven moment krijg je een naam, en daar kom je nooit meer van af
Maurice de Ruiter
Wat niet in De Ruiters voordeel pleit, is zijn strafblad. De 31-jarige aanvaller heeft daardoor de schijn tegen. "Weet je, ik ben jong geweest. Ik heb wel eens rood gepakt voor natrappen en ik heb in mijn jonge jaren wel eens een scheids uitgescholden. Op een gegeven moment krijg je een naam, en daar kom je nooit meer van af."
Maar hij is ouder geworden, en wijzer. "Ik heb drie jaar bij Sparta Nijkerk gezeten en daar is nooit iets gebeurd. Maar dat stempel blijven ze drukken op mij. Als ik hierdoor moet stoppen, stop ik met opgeheven hoofd. Ze kunnen mij niet klein krijgen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.