Van de Zandschulp doet goede zaken voor Nederland in Davis Cup

Botic van de zandschulp (r) en Mackenzie McDonald
Botic van de zandschulp (r) en Mackenzie McDonald © Orange Pictures
Veenendaal - De Nederlandse tennissers zijn de groepsfase van de Daviscup Finals in Glasgow begonnen met een 2-1-overwinning op Kazachstan. Na overwinningen in de enkelpartijen door Veenendaler Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor, verloren Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop de dubbel in drie sets van Aleksandr Boeblik en Aleksandr Nedovjesov: 6-4 1-6 6-3.
Na de zege van Griekspoor won ook Van de Zandschulp zijn partij tegen Aleksandr Boeblik in drie sets: 3-6 6-1 6-4. De 26-jarige Van de Zandschulp zakte na zijn vroege uitschakeling op de US Open dertien plekken op de wereldranglijst. De beste Nederlandse tennisser staat op de 35e plaats. Zijn een jaar jongere tegenstander Boeblik staat op de 44e plek.

Weg richting kwartfinales

Het team van captain Paul Haarhuis heeft daarmee de eerste punten binnen in de groepsfase in Glasgow, waarin Oranje het nog vrijdag opneemt tegen Groot-Brittannië en zaterdag tegen de Verenigde Staten. De eerste twee landen uit de groep kwalificeren zich voor de kwartfinales, eind november in het Spaanse Málaga.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.