Spakenburg pakt derde overwinning op rij: 'Interesseert mij even niet hoe we winnen'

Wimilio Vink zorgde voor de enige treffer
Wimilio Vink zorgde voor de enige treffer © Geert Lommers
Bunschoten - Spakenburg heeft in de tweede divisie voor de derde keer op rij de volle buit gepakt. Deze zaterdag waren De Blauwen op eigen veld met 1-0 te sterk voor Noordwijk.
Verslaggever Menno Schilder over de winst van Spakenburg
Spakenburg had meerdere kansen om op voorsprong te komen. De grootste kansen waren voor Wimilio Vink. Noordwijk kwam vervolgens beter in de wedstrijd.
Maar het was Spakenburg dat tot scoren kwam. Vink schoot met nog een kwartier te gaan van grote afstand de 1-0 binnen en dat bleek later ook de eindstand.

Ranglijst

Spakenburg staat na de zege op de zesde plek. De ploeg van trainer Patrick Loenen heeft tien punten uit zes duels. De Treffers gaat aan de leiding met zestien punten.
Spakenburg-trainer Patrick Loenen
We moeten beter zodat we allerlei type wedstrijden onze kant op kunnen krijgen

Zakelijke overwinning

"Ik vind dat we de eerste helft niet groots speelden. Noordwijk speelt super georganiseerd en ze willen je pijn doen in de omschakeling. Daar liepen we tegen aan", analyseert trainer Loenen. "Maar het interesseert mij op dit moment helemaal niet hoe we winnen."
Maar de winst is in ieder geval is binnengesleept. "Het is een goede overwinning, het had zo 0-0 kunnen zijn. We zeiden al in de rust dat degene die vandaag als eerste scoort zou gaan winnen", aldus doelpuntenmaker Wimilio Vink na afloop.
Spakenburg-trainer Patrick Loenen over de winst op Noordwijk
Vink maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Volgens de aanvaller kwam er een beetje geluk kijken bij zijn doelpunt. "Ik had alle tijd en ik schoot. Hij ging via iemand zijn knie in de korte hoek. Heerlijk. Een doelpunt hoeft niet mooi te zijn."
Vink is blij dat zijn ploeg zich op de ranglijst heeft hersteld van de slechte seizoenstart. "Na drie wedstrijden hadden we één punt. We zijn nu ook nog steeds zoekende", zegt Vink. "Het ligt bij ons niet aan vertrouwen. Iedereen voelt zich goed en geeft 100 procent. We scoren sowieso veel goals dit jaar."
"We moeten beter zodat we allerlei type wedstrijden onze kant op kunnen krijgen. We hebben vandaag een stap gezet. Eigenlijk zijn dit soort overwinningen het lekkerst", besluit Loenen.
Wimilio Vink: 'voetballend voor ons nog erg zoekende'

Spakenburg – Noordwijk: 1-0

75' Wimilio Vink (1-0)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.