GVVV nieuwe koploper na late zege op VVOG: 'Nog hoop te verbeteren'

Byron Burgering (links)
Byron Burgering (links) © Orange Pictures
Veenendaal - GVVV is DOVO gepasseerd op de ranglijst van de derde divisie A. De Veenendalers wisten op eigen veld met 3-1 te winnen van VVOG. Pas in de laatste tien minuten besliste GVVV het duel door goals van Ilias Latif en Byron Burgering.
Een korte samenvatting van GVVV - VVOG, door Bert Kous
De eerste kans van de wedstrijd was voor GVVV-aanvaller Byron Burgering, maar het eerste doelpunt was voor VVOG. Het was Amersfoorter Yasin Kurt die in de vijfde minuut op de juiste plek stond bij een hoekschop. Hij schoot de bal hard in de kruising: 0-1.
GVVV moest daardoor in de achtervolging, maar had moeite met het creëren van kansen. Joeri Potjes kopte op de bovenkant van de lat en dat was de aanleiding voor een aanvalsgolf van de Veenendalers. Dat zorgde na een half uur spelen voor de 1-1 van Quincy Veenhof uit een corner. GVVV verzuimde daarna op 2-1 te komen, waardoor het met een gelijke stand ging rusten.
GVVV - VVOG op Panhuis
GVVV - VVOG op Panhuis © RTV Utrecht

Latif en Burgering beslissen duel

Na rust kreeg GVVV geen grip op de wedstrijd. Het momentum was weg bij de ploeg van trainer Gery Vink. Pas tien minuten voor tijd werd de ban gebroken. Twee invallers deden het: Danny de Leeuw vond Ilias Latif, die de 2-1 in het doel kopte. Vlak voor tijd besliste Burgering het duel met een lobje: 3-1.
Door de overwinning komt GVVV op 13 punten uit zes duels in de derde divisie A. Daarmee is het DOVO, dat met 2-1 verloor van FC Rijnvogels, voorbij in de stand.
Ik was liever in de luwte gebleven, want je bent nu de te kloppen ploeg
Gery Vink over koppositie GVVV
"Een compliment naar VVOG, want we hadden heel veel moeite om druk op de bal te krijgen", blikt Vink terug op de wedstrijd. "Daardoor spelen we slordig en lijden we veel onnodig balverlies. We maken wel een goede 1-1, maar ik was zeer ontevreden over onze manier van spelen. We waren vlak voor rust beter, maar het was rommelig en niet goed. Punt."
Gery Vink: "Blij met de overwinning, maar niet met het spel"
Na rust had GVVV veel moeite. "VVOG zakte na rust wat meer in, maar we creëren heel weinig. Het geluk is dat iedereen kan spelen, dus het is prachtig dat De Leeuw en Latif hun moment pakken. Het zijn heel prettige momenten als je op hun kan terugvallen", aldus de trainer.
Wel moeten de Veenendalers steeds een achterstand goedmaken. "Dat is een fenomeen waar ik nu geen antwoord op kan geven. We trainen beter dan we spelen. Qua slordigheid bereiken we de ondergrens. Je mag dan niet drie keer zo achter komen. We willen aanvallend spelen en dan geef je ruimte weg. Maar vandaag was het slordig en niet goed", zegt Vink.
De koppositie is fijn, maar niet waar Vink nu al op had gehoopt. "Ik was liever in de luwte gebleven. Je bent nu de te kloppen ploeg, maar krijgt wel een flow. Ik ben blij met de overwinning, maar ik vond het niet goed vandaag", concludeert hij.

Verbetering nodig

Middenvelder Barry Maguire zag ook dat GVVV het moeilijker had na rust. "In de tweede helft kregen zij één mogelijkheid, maar we stonden goed en geven niets meer weg. Je moet de wedstrijd wel eerder beslissen. We creëren wel de kansen en er zit wel verbetering in. Dat zijn de kleine dingen waar ik wel positief over ben.
Ik moet mijn draai nog wel een beetje vinden. Het is iets anders voetballen in de derde divisie dan in de tweede divisie. Daar moeten wij beter op inspelen en de kansen eerder afmaken", aldus de oud-speler van FC Utrecht. "Iedereen weet wat de verwachtingen zijn, we willen kampioen worden. Maar er zit nog een hoop verbetering in."
Barry Maguire: "We moeten nog aan elkaar wennen"

GVVV - VVOG (Derde divisie A)

5' Yasin Kurt (0-1)
29' Quincy Veenhof (1-1)
80' Ilias Latif (2-1)
89' Byron Burgering (3-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.