Hoogland boekt eerste zege op bezoek bij hekkensluiter RKZVC: 'Eindelijk vertrouwen gezien'

Verdediger Frank Voorwald maakte de openingstreffer voor Hoogland in het duel met RKZVC © Geert Lommers
Hoogland - Hoogland heeft de eerste zege in de vierde divisie binnen. De degradant won met 0-2 op bezoek bij hekkensluiter RKZVC. Hoogland maakt een grote sprong op de ranglijst en staat negende met vier uit vier.
Verslaggever Menno Schilder vat RKZVC - Hoogland samen
Op sportpark De Greune Weide kwam Hoogland prima voor de dag in de eerste twintig minuten en kreeg het een paar mogelijkheden. Daarna brak een slordige fase aan. In de eerste helft vielen geen goals.

Honderd doelpunten

Gezien het aantal doelpunten van beide ploegen in de voorgaande wedstrijden was een 0-0 ruststand niet verrassend. Hoogland vond tot dan toe een keer het net, RKZVC twee keer. Daarnaast ontbraken bij Hoogland de geschorste Bas Wobbes en de geblesseerde Oskar van Logtestijn. Beiden zijn goed voor liefst een kleine honderd competitiegoals voor Hoogland.

Verdediger scoort

Vroeg in de tweede helft was Hoogland dichtbij de openingstreffer. Stijn Mossink schoot op de lat. Even later was het wel raak voor de bezoekers. Verdediger Frank Voorwald kopte binnen uit een corner.
Vervolgens raakte Hoogland nogmaals het aluminium. Lex Hienekamp knalde de bal op de onderkant van de lat. De ploeg van Dick Kooijman kwam daarna meerdere goed weg. Waar RKZVC niet scoorde, lukte dat Hoogland in de 84ste minuut wel. Coen Heus verzilverde een mooie aanval en tekende daarmee voor het slotakkoord.

Opgelucht

De goal van Voorwald was een belangrijke. "Die hadden we nodig. We hadden een matige seizoenstart en het voetbal zat er niet echt in. Vandaag ging het een stuk beter. We beloonden onszelf niet in de eerste helft met kansen. Gelukkig valt die in de tweede helft. Extra lekker dat ik hem maakte", vertelt Voorwald lachend.
Verslaggever Menno Schilder in gesprek met doelpuntenmaker Frank Voorwald van Hoogland
Trainer Kooijman was opgelucht en tevreden met het spel. "Dat heeft alles te maken met vertrouwen. Bij de 1-0 valt een last van de schouders. Bij de 2-0 is dat nog meer. Dan heb je het gevoel dit geven we niet meer weg en dat zag je aan het spel."
Hoogland-trainer Dick Kooijman: 'Ik zag eindelijk weer wat vertrouwen'

RKZVC - Hoogland: 0-2

49' Frank Voorwald (0-1)
84' Coen Heus (0-2)