Sportlust'46 stunt in de beker, Spakenburg schakelt DOVO uit, IJsselmeervogels verliest na strafschoppen

© Orange Pictures
Veenendaal - Sportlust'46 heeft in de tweede voorronde van de KNVB beker voor een stunt gezorgd door Quick Boys uit te schakelen. Spakenburg won de streekderby tegen DOVO met 1-0. IJsselmeervogels ging na penaltys onderuit tegen Hoek.

Sportlust stunt in Katwijk

Derde divisionist Sportlust'46 uit Woerden zorgde in Katwijk voor een stunt door Quick Boys, de nummer drie van de tweede divisie uit te schakelen. Bij rust was het 1-0 door een treffer van Bram Franken. Een kwartier na rust bracht Achmad Al Mahdi Sportlust'46 op gelijke hoogte.
In het restant van de tweede helft kreeg de thuisploeg de beste kansen. Terwijl iedereen zich al neer had gelegd bij een verlenging, schoot Mo Bendadi Sportlust in de dying seconds naar het hoofdtoernooi.
"We stonden de laatste twintig minuten onder druk, verder waren we gelijkwaardig", laat Sportlust-trainer Jochem Twisker weten.

Quick Boys - Sportlust'46

26' Bram Franken (1-0)
58' Ahmed al Mahdi (1-1)
90+5' Mohammed Bendadi (1-2)

Spakenburg wint streekderby

Tweede divisionist Spakenburg kwam in Veenendaal tegen het een divisie lager spelende DOVO na een half uur een tikkeltje tegen de verhouding in op voorsprong. Het was een doelpunt volgens het beproefde Blauwe recept: Vince Gino Dekker zette voor, Floris van der Linden kopte raak.
In het vervolg van de eerste helft was DOVO via Yannick Zeeman en Guido van Dijk dichtbij de gelijkmaker, maar Spakenburg leidde bij rust met 0-1.
Na rust was het vooral Spakenburg dat de kansen kreeg, maar ze ook miste. DOVO bleef daardoor in de wedstrijd. De gelijkmaker bleef echter uit, waardoor Spakenburg zich plaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker.

DOVO - Spakenburg 0-1 (0-1)
30' Floris van der Linden (0-1)

IJsselmeervogels onderuit na strafschoppen

IJsselmeervogels was tegen Hoek de betere ploeg maar kwam in de eerste helft niet tot scoren. Kian Visser en Mitch Willems dichtbij, maar Hoek-doelman Knipping bleef overeind. Aan de andere kant moest ook Vogelsdoelman Jaimy Schaap handelend optreden, waardoor de ruststand 0-0 was.
In de tweede helft was eerst Kevin Sterling dichtbij de 1-0, en even later Alexander Embrechts dichtbij de 0-1. Een kwartier voor tijd hadden de Vogels pech toen Kian Visser uit een vrije trap de paal trof. Het bleef 0-0, de eerste keer dit seizoen dat de Vogels in 90 minuten de nul hielden.
Ook in de eerste helft van de verlenging waren de beste kansen voor IJsselmeervogels, maar Sterling en Willems vonden andermaal Knipping op hun weg. Zo was het ook na 120 minuten 0-0, en moesten strafschoppen de beslissing brengen.
In de strafschoppenreeks scoorden Mike van de Laar, Khalid Tadmine en Adil Haian voor de Vogels. Op 3-3 miste Jordy Ruizendaal. Bij een stand van 4-4 kon Hoek-doelman Lars Knipping zijn ploeg naar het hoofdtoernooi schieten, maar hij faalde oog in oog met collega Jaimy Schaap.
In de strafschoppenreeks trokken de Zeeuwen aan het langste eind, waardoor IJsselmeervogels is uitgeschakeld.

IJsselmeervogels - Hoek 0-0 (5-6 na strafschoppen)
Mike van de Laar 1-0
Rik Impens 1-1
Khalid Tadmine 2-1
Tom Vermeire 2-2
Adil Haian 3-2
Mohammad Jabar Zada 3-3
Jordy Ruizendaal mist
Alexander Embrechts 3-4
Christos Ibrahim 4-4
Lars Knipping mist
Mitch Willems mist
Arthur Zimmerman 4-4
Miquel Ramdas mist
Gertjan Martens 5-6

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.