Ellen van Dijk ziet Annemiek van Vleuten naar WK-goud rijden

Ellen van Dijk na het WK tijdrijden 2022
Ellen van Dijk na het WK tijdrijden 2022 © Orange Pictures
Woerden - Ellen van Dijk is 24ste geworden tijdens de wegwedstrijd van het WK wielrennen in Australië. De Woerdense zag de winst in Wollongong gaan naar landgenote Annemiek van Vleuten, die ondanks een gebroken elleboog wist te winnen vanuit de kopgroep.
Pas in de laatste 40 kilometer roerden de favorieten zich in de wegrit van het WK voor vrouwen. De geblesseerde Van Vleuten leek tekort te komen en ook kopvrouw Marianne Vos kon de beste vrouwen niet volgen. In de laatste kilometers werd het toch nog spannend, toen Van Vleuten met een groepje aansloot bij vijf koploopsters.
Niet ver daarachter deed Van Dijk, die vorige week zelf het WK tijdrijden won, er alles aan om Vos terug te brengen naar de voorste groep. Dat lukte niet, waardoor Van Vleuten de kans zag om voor de WK-titel te gaan. Met een late aanval verraste ze de concurrentie, waarna ze solo over de finish kwam.
Het zilver ging naar de Belgische Lotte Kopecky, terwijl de Italiaanse Silvia Persico het brons pakte. Dertien seconden na Van Vleuten kwam Van Dijk als 24ste over de finish. De Woerdense Floortje Mackaij moest iets vroeger in de finale lossen en werd uiteindelijk 36ste op vijf minuten achterstand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.