Winnend DOVO met goed gevoel naar derby: 'Dat wordt gekkenhuis'

© RTV Utrecht
Veenendaal - DOVO zit op een roze wolk, een week voor de Veenendaalse derby tegen GVVV. De rode ploeg uit Veenendaal won op Panhuis met 3-1 van Barendrecht en heeft zo de vijfde overwinning van het seizoen binnen.
Op een goed gevuld Panhuis kreeg DOVO de eerste kansen vanuit de omschakeling. Ook de bezoekers uit Barendrecht kregen mogelijkheden, maar Marouane Bakour was te wild en miste het doel.
Halverwege de eerste helft werd het 1-0. Max den Boer vond Guido van Dijk en hij schoot DOVO koeltjes op voorsprong. Lang stond die voorsprong niet op het scorebord, want tien minuten later maakte Romano van der Stoep al de 1-1. Vlak voor rust wist DOVO-keeper Jeroen Vrolijk de 1-2 te voorkomen.

Als Barendrecht mist, mist DOVO ook

Na rust regende het strafschoppen. Eerst kreeg Barendrecht de kans om op voorsprong te komen, maar Robbert Olijfveld trapte de bal hoog over. Vijf minuten daarna miste Oktay Öztürk namens DOVO, zijn inzet werd gekeerd door de keeper.
In de slotfase brak het DOVO van trainer Florian Wolf dan toch de ban. Verdediger Timo Pluk knalde met een vrije trap van zo'n 30 meter keihard door de handen van de Barendrecht-goalie: 2-1. Dat gebeurde in de 86e minuut. Barendrecht drong nog aan, maar vanuit de counter bepaalde Nick Hak de eindstand op 3-1 namens DOVO.

Koppositie op het spel in derby

DOVO komt door de zege op 15 punten uit zeven duels. Directe concurrent en aartsrivaal GVVV won ook, waardoor het op 16 punten komt. Volgende week zaterdag treffen de nummers 1 (GVVV) en 2 (DOVO) elkaar dus in de derby van Veenendaal.
Florian Wolf: "Zo dicht bij elkaar, daar moet je van genieten. Dat geeft extase"
Trainer Florian Wolf is blij dat DOVO de overwinning over de streep heeft getrokken. "Ik denk dat wij dichter bij elkaar zijn gekomen. We werken langer met elkaar en iedereen gunt elkaar heel veel. Dat brengt energie bij elkaar naar boven en dan brengt het resultaat", aldus de coach.
In aanloop naar Barendrecht ging het al vaak genoeg over de derby op Panhuis. "Dat kost mentaal wat en is best moeilijk. Dat het tussendoor over kaartjes gaat, daar ontkom je niet aan en moet je van genieten. Zeker nu, na twaalf jaar", zegt Wolf.
"Het is bizar. Na zeven duels samen bovenaan... Maar dat het zo dichtbij elkaar staat, daar moet je van genieten. Dat geeft extase. Het zijn mooie momenten. Ik hoop dat iedereen elkaar lekker gek maakt, maar elkaar ook lekker met rust laat. Ik kijk er enorm naar uit, ik gok dat er 4.000 of meer komen kijken", kijkt hij vooruit.
Max den Boer: "Als basisspeler de derby spelen, dat is niet te beschrijven"
Ook Max den Boer is niet te houden. "Het is prachtig", zegt hij. "Ik kan echt niet wachten. Ik verwacht dat het donderdag gekkenhuis wordt. Zaterdag wordt gekkenhuis, dat is prachtig om mee te maken. Vanaf mijn vierde voetbal ik hier al. Als je waarschijnlijk als basisspeler in het eerste mag spelen, dat is niet te beschrijven.""

DOVO - Barendrecht (Derde divisie A)

26' Guido van Dijk (1-0)
36' Romano van der Stoep (1-1)
86' Timo Pluk (2-1)
90+4' Nick Hak (3-1)

Bijz.
53' Robbert Olijfveld (Barendrecht) mist strafschop
58' Oktay Öztürk (DOVO) mist strafschop

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.