Sportlust'46 nestelt zich in subtop na zege op tiental Hoek: '5-1 is nog mager'

Jochem Twisker
Jochem Twisker © Geert Lommers
Woerden - Sportlust'46 heeft de tweede overwinning op rij geboekt in de derde divisie A. De Woerdense ploeg won thuis met 5-1 van Hoek, dat een helft lang met tien man speelde. Door de zege is Sportlust opgeklommen naar de vierde plaats.
Jochem Twisker: "5-1 is nog mager gezien het aantal kansen"
Binnen het kwartier keek Sportlust'46 tegen een achterstand aan. Het was Gertjan Martens die namens Hoek de 0-1 scoorde uit een corner. Pas vlak voor rust deed de ploeg uit Woerden wat terug. Ahmad al Mahdi profiteerde optimaal en scoorde de 1-1.

Sportlust'46 slaat vlak voor rust toe

Daarna volgde een beslissend moment in de wedstrijd. Hoek moest verder met tien man, omdat doelpuntenmaker Martens een doorgebroken speler vasthield en direct rood kreeg. De bijbehorende penalty werd benut door Mo Bendadi, waardoor Sportlust'46 met een 2-1 voorsprong ging rusten.
Na de pauze wist de aankomende tegenstander van FC Utrecht in de KNVB Beker uit te lopen naar 5-1. Al Mahdi en Bendadi wisten hun tweede doelpunt van de middag te scoren, de andere goal kwam van Wessel Meiring.

In de subtop

In de derde divisie A staat het Sportlust'46 van trainer Jochem Twisker nu vierde, met 11 punten uit zeven duels. Ook SteDoCo, RKAV Volendam en Sparta Nijkerk hebben dat puntenaantal.

Sportlust'46 - Hoek (Derde divisie A)

12' Gertjan Martens (0-1)
44' Ahmad al Mahdi (1-1)
45' Mo Bendadi, pen. (2-1)
47' Ahmad al Mahdi (3-1)
52' Wessel Meiring (4-1)
74' Mo Bendadi (5-1)

Bijz.
45' Rode kaart Gertjan Martens (Hoek)