Hercules moet voor bekerduel met NAC uitwijken: 'Het liefst naar Stadion Galgenwaard'

In 2017 speelde Hercules in Stadion Galgenwaard al in het bekertoernooi tegen FC Groningen
In 2017 speelde Hercules in Stadion Galgenwaard al in het bekertoernooi tegen FC Groningen © RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft er goede hoop op dat er in de eerste ronde van de KNVB Beker uitgeweken kan worden naar één van de velden van FC Utrecht. Het liefst speelt de Utrechtse club het duel tegen NAC Breda in Stadion Galgenwaard.
Werner van Geelen (lid van de commissie voetbaltop Hercules) over het komende bekerduel met NAC Breda
"Spelen tegen een betaald voetbalorganisatie is voor de club en de jongens hartstikke leuk", aldus Werner van Geelen, lid van de commissie voetbaltop Hercules, over de loting van vrijdagavond. Maar er komen ook gelijk organisatorische zaken bij kijken. Zoals waar het duel gespeeld gaat worden.
Het duel kan sowieso niet op Sportpark Voordorp, de thuisbasis van Hercules, worden gespeeld. "Wij hebben een lichtinstallatie die niet goed genoeg is volgens de regels van het KNVB-toernooi. We zijn inmiddels in gesprek met FC Utrecht om uit te wijken naar Sportcomplex Zoudenbalch of naar Stadion Galgenwaard. Het liefst spelen we in het stadion", zegt Van Geelen.

In 2019 nam FC Utrecht het in de eerste ronde van de KNVB Beker op tegen amateurclub Excelsior'31 uit Rijssen. Ook bij die club was de lichtinstallatie niet goed genoeg. Maar er werd toentertijd niet uitgeweken. Excelsior'31 schafte toen speciaal voor het duel een nieuwe lichtinstallatie aan.

Maandag gaat Hercules verder in gesprek met de betrokken partijen. "We proberen met elkaar tot een goede wedstrijdorganisatie te komen." Sportcomplex Zoudenbalch is mogelijk niet geschikt in verband met de supporters van NAC Breda die het duel zullen gaan bezoeken. "Op grond van de veiligheidseisen wordt uiteindelijk beslist waar die wedstrijd gespeeld wordt", zegt Van Geelen.
In 2017 week Hercules ook al uit naar Stadion Galgenwaard. Toen verloor het in de eerste ronde van de KNVB Beker van eredivisionist FC Groningen. "Het was een prachtige wedstrijd, een hele happening. Veel mensen uit Utrecht hebben die wedstrijd toen bijgewoond. Het was een leuk feestje", blikt Van Geelen terug. "De samenwerking met FC Utrecht verliep toen ook heel soepel. Daar reken ik nu ook op."
De wedstrijd gaat in ieder geval gespeeld worden op 18, 19 of 20 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.