Hoogland speelt gelijk tegen Silvolde in vermakelijke wedstrijd: 'Creëren honderd procent kansen'

Hoogland tegen Silvolde op sportpark Langenoord
Hoogland tegen Silvolde op sportpark Langenoord © Tavit Ruts
Hoogland - Hoogland heeft de vermakelijke wedstrijd tegen Silvolde in de vierde divisie gelijkgespeeld. Het duel in Hoogland eindigde in 2-2. De thuisploeg gaf twee keer een voorsprong uit handen. Hoogland is van de negende naar de elfde plaats gezakt op de ranglijst en staat op vijf uit vijf.
Verslaggever Menno Schilder vat Hoogland - Silvolde samen
Hoogland was de bovenliggende partij in de eerste helft en drukte dat vroeg uit in de score. Silvolde hielp daar een handje bij. Mike van Aken werkte een voorzet knullig met de rug in eigen doel. Het was de eerste thuisgoal van Hoogland in dit seizoen. In de voorgaande twee wedstrijden op het eigen sportpark Langenoord bleef de nul op het scorebord staan.

Verzorgd voetbal

Het team van trainer Dick Kooijman ging vervolgens verder met creatief en verzorgd voetbal en goede kansen creëren. Het enige wat Hoogland viel te verwijten was dat het niet meer doelpunten maakte in de eerste helft.

Op en neergaande tweede helft

In de tweede helft kwam Hoogland minder goed voor de dag. Het ging op en neer in een hoog tempo. Na een bal op de paal van Hoogland schoot Jorn Eijkelkamp de gelijkmaker binnen. Silvolde was een fase sterker, maar Hoogland kwam na ruim een uur voor de tweede keer op voorsprong. Delano Esseboom ging diep en faalde niet in duel met de keeper.
Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Joris Bieleveldt tikte van dichtbij binnen na een vrije trap. Hoogland, met de ingevallen sterkhouder Oskar van Logtestijn, was nog dichtbij de 3-2, maar uiteindelijk deelden de ploegen de punten.

Matige tegenstander

Trainer Kooijman was niet tevreden met het gelijkspel. "We voetbalden een periode lang prima. We kwamen tot vier of vijf honderd procent honderd kansen. Dat we die missen is teleurstellend. Positief is wel dat je beter voetbalt dan de eerste weken."
Hoogland-trainer Dick Kooijman: 'We creëren heel makkelijk vier à vijf honderd procent kansen'
Invaller Oskar van Logtestijn keerde terug van een knieblessure. "Ik had verwacht dat ik wel minuten zou krijgen, maar je hoopt dat je niet nodig bent en dat het team uitloopt naar 2-0, 3-0. Vandaag was ik blijkbaar nodig, maar ik kon het verschil niet maken. We moesten vandaag drie punten pakken tegen deze matige tegenstander", zegt Van Logtestijn, die natuurlijk blij is dat ploeggenoot en smaakmaker Bas Wobbes volgende week terugkeert na een schorsing.
Invaller Oskar van Logtestijn van Hoogland: 'Had gehoopt dat ik niet nodig was'

Hoogland – Silvolde: 2-2

11' Mike van Aken (1-0, e.d.)
57' Jorn Eijkelkamp (1-1)
68' Delano Esseboom (2-1)
72' Joris Bieleveldt (2-2)