Live op Radio M: De Veenendaalse derby, pittige duels voor IJsselmeervogels en Spakenburg

GVVV-trainer Gery Vink vs DOVO-trainer Florian Wolf
GVVV-trainer Gery Vink vs DOVO-trainer Florian Wolf © RTV Utrecht / Orange Pictures
Bunschoten-Spakenburg, Veenendaal, Woerden - In de derde divisie A staat vandaag de Veenendaalse derby om de koppositie op het programma tussen GVVV en DOVO. In diezelfde competitie neemt Nummer vier Sportlust'46 uit Woerden het op tegen nummer drie SteDoCo. In de tweede divisie is het ook niet mis. In die competitie staan Spakenburg - Quick Boys en Koninklijke HFC - IJsselmeervogels op het programma.

Blauw tegen Blauw

Voordat we vooruit blikken op de Veenendaalse derby kijken we naar blauw tegen blauw, oftewel Spakenburg - Quick Boys. Het is de 25e keer dat deze twee clubs het in competitieverband tegen elkaar opnemen. Van de voorgaande 24 edities won Quick Boys er tien, Spakenburg zegevierde elf keer. Vorig seizoen verloor Spakenburg, toen nog onder leiding van Eric Meijers, met 3-1 van Quick Boys.
Bij Spakenburg is het buiten de lijnen onrustig. Het volledige bestuur stapte deze week op doordat ze geen draagvlak meer voelen bij de Raad van Advies. Op sportief vlak gaat het beter. De laatste vijf duels in de tweede divisie verloren De Blauwen niet. Daarmee staat Spakenburg zesde. Tegenstander Quick heeft vier punten meer en is de nummer drie.
Trainer Patrick Loenen van Spakenburg kan tegen Quick Boys weer beschikken over verdediger Youri Koelewijn. Hij was vorige week niet inzetbaar.

Blessurelijst IJsselmeervogels weer wat kleiner

Trainer Gert Peter de Gunst van IJsselmeervogels is weer wat ruimer in zijn keuzes. Verdedigers Daniël van Son, Wessel Boer en Pim ten Have zijn hersteld van hun blessures en Bradley Martis is teruggekeerd van zijn trip met de nationale ploeg van Curaçao. De Gunst moet alleen nog verdediger Kai Heerings en aanvaller Youssef Blel missen door blessures.
IJsselmeervogels reist met de wat completere selectie af naar Haarlem. Daar is Koninklijke HFC de tegenstander. En dat uitduel ligt De Rooien de laatste jaren niet. De afgelopen twee edities wist Koninklijke HFC met 4-1 te winnen. Hoop kunnen De Vogels wel putten uit het thuisduel van het vorige seizoen. Die werd met 1-0 gewonnen.
In de tweede divisie staat IJsselmeervogels op de zestiende plek, Koninklijke HFC is de nummer zeven.

De Veenendaalse derby

De ogen van heel Veenendaal zullen zaterdagmiddag gericht zijn op Sportpark Panhuis. Daar nemen buurmannen GVVV en DOVO het in de derde divisie A tegen elkaar op. Op het veld van GVVV zal gestreden worden om de koppositie. GVVV staat op dit moment eerste met zestien punten. DOVO is de nummer twee met één punt minder.
Beide ploegen kunnen met een vrij volledige selectie naar de derby toewerken. GVVV-trainer Gery Vink mist alleen aanvaller Jordi Bitter. Florian Wolf, oefenmeester van DOVO, kan nog geen beroep doen op de geblesseerde Lion Kalentjev. Verder is er nog een basisklant een twijfelgeval.
In het voorjaar van 2010 stonden GVVV en DOVO voor het laatst tegenover elkaar in een officieel duel. Toen won DOVO met 1-3 bij GVVV. Het is de 57e keer dat GVVV en DOVO het in competitieverband tegen elkaar opnemen.
De aanhang van  DOVO steunde de club in aanloop naar de Veenendaalse derby
De aanhang van DOVO steunde de club in aanloop naar de Veenendaalse derby © Ingezonden foto

Kraker voor Sportlust'46

Voor de andere regioclub in de derde divisie A wacht ook een mooi affiche. De Woerdenaren staan vierde en nemen het op tegen nummer drie SteDoCo. Beide ploegen hebben 11 punten en dus een achterstand van vijf punten op koploper GVVV.
Na afloop kan trainer Jochem Twisker van Sportlust mogelijk wat informatie inwinnen bij enkele spelers van SteDoCo. Sportlust gaat het in de eerste ronde van de KNVB Beker namelijk opnemen tegen FC Utrecht. Vorig seizoen was het SteDoCo dat in de eerste ronde van het bekertoernooi te maken kreeg met de Utrechtse eredivisionist. Dat liep overigens niet goed af voor de ploeg uit Hoornaar. FC Utrecht won met 0-5.
Twisker heeft tegen SteDoCo niet de beschikking over de langdurig geblesseerden Mitchell van de Veer en Rafil el Hamdi. Ook moet de oefenmeester de licht geblesseerde Abdel Metalsi missen.
Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen SteDoCO en Sportlust'46 in Woerden in 0-0. In Woerden was Sportlust vorig jaar met 2-1 de baas over SteDoCo.

Bovenstaande duels zijn live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM). De uitzending duurt van 14.00 tot 18.00 uur. Na afloop van de duels zullen de interviews te horen zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.