IJsselmeervogels lijdt vijfde nederlaag van het seizoen: 'Het was niet veel'

Mike van de Laar
Mike van de Laar © Geert Lommers
Bunschoten-Spakenburg - IJsselmeervogels heeft voor de 7e wedstrijd op rij niet weten te winnen. In Haarlem leden de Spakenburgers een 2-0 nederlaag op bezoek bij de Koninklijke HFC.
Verslaggever Arnold Schenk blikt terug op het duel
In de tien minuten was er weinig te beleven in Haarlem. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar kansen leverde het niet op. Jacob Noordmans brak de ban met een volley van buiten de zestien. Zo kwam de openingstreffer letterlijk uit de lucht vallen in de 14e minuut. Noordmans had de smaak meteen te pakken. Drie minuten na de 1-0 kon hij vrij inkoppen, maar de bal werd van de lijn gehaald door Wessel Boer. Diezelfde Boer had vlak voor rust een kopkans uit een vrije trap van Mike van de Laar. Zijn inzet belandde in de handen van Mitchell Michaelis.
Wessel Boer: 'Het was niet veel'

Zelfs penalty kan IJsselmeervogels niet helpen

© Arnold Schenk
In de tweede helft kreeg IJsselmeervogels een buitenkans voor de gelijkmaker toen invaller Khalid Tadmine naar de grond werd gewerkt. Mike van de Laar ging achter de bal staan en schoot laag in de rechterhoek, maar Michaelis kon redding brengen. "Het zit ook niet mee", reageerde speler Wessel Boer na afloop. "Het was ook de enige kans die we hadden. Het mankeerde vandaag opnieuw niet aan de strijdlust, maar we moeten ook kwaliteit op de mat leggen."
Gert Peter de Gunst: '
Aan de andere kant viel de bal wel binnen. Jaimy Schaap was kansloos op een inzet van aanvallende middenvelder Jim Hulleman, die vlak daarvoor ook al een grote kans had.
Zo verloor IJsselmeervogels met 2-0, alweer de vijfde nederlaag dit seizoen na acht wedstrijden. "We creëren veel te weinig op die strafschop na. En dan moeten we onszelf ook belonen als we die penalty krijgen", reageerde trainer Gert Petere de Gunst. "maar dit was wel een elftal dat onderschat wordt. HFC gaat echt wel in de top 4 eindigen. "
IJsselmeervogels staat 17e na 8 speelronden met 5 punten. Koninklijke HFC staat 6e met 13 punten.

Koninklijke HFC - IJsselmeervogels 2-0
14' Jacob Noordmans (1-0)
49' Mike van de Laar mist strafschop
69' Jim Hulleman (2-0)