Loenen kookt na ongeïnspireerde nederlaag tegen Quick Boys: 'Sommige spelers zullen de illusie hebben dat ze alles gegeven hebben'

Spakenburg-trainer Patrick Loenen
Spakenburg-trainer Patrick Loenen © Orange Pictures
Bunschoten-Spakenburg - Een ongeïnspireerd Spakenburg heeft een reeks van zes wedstrijden zonder nederlaag aan een einde zien komen. De Blauwen kregen voetballes van een veel gemotiveerder Quick Boys en verloren thuis met 0-4.
Verslaggever Mark Kloostra vat de wedstrijd samen
Op de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg ging de thuisploeg goed van start. De eerste kans van de wedstrijd was na 10 minuten voor de Blauwen. Luuk Admiraal ontfutselde Chima Bosman de bal en kon alleen op keeper Paul van der Helm af. Het schot werd op het laatste moment geblokt. Daarna nam het hoger geklasseerde Quick Boys het heft in handen. De Katwijkers kregen na een kwartier spelen de eerste grote kans toen de uitgebroken Aleksandar Bjelica de bal over het doel van doelman Alessandro Damen lopte.
Vijf minuten later was Quick Boys opnieuw gevaarlijk. Youssef El Kachati schoot uit een counter vlak voorlangs. Even voor het verstrijken van het eerste halfuur was Spakenburg dreigend. Floris van der Linden kreeg een kans maar werkte de bal over de goal.
Floris van der Linden: 'De trainer had er nog wel vier kunnen wisselen'

Quick Boys slaat toe

© Mark Kloostra
In de 36e minuut kwam Quick Boys op voorsprong. De bezoekers kwamen met een flitsende aanval met Ravelino Junte als eindstation. Op slag van rust maakte El Kachati er met een prachtige vrije trap vanaf 20 meter in de kruising 0-2 van.
Patrick Loenen: 'Wat ik hier van vind? Dat ga ik niet zeggen op de radio'
In de tweede helft voerde Spakenburg-trainer Patrick Loenen vier wissels door. Het hielp niet. "We hebben elkaar laten vallen. De trainer had nog wel vier spelers kunnen wisselen", reageerde aanvoerder Floris van der Linden na de wedstrijd. Quick Boys drukte al snel door. Dyllandro Panka schoot de bal in de 55e minuut achter Damen. Daarmee leek de wedstrijd beslist.
Quick Boys bleef gevaarlijk, maar gelukkig voor Spakenburg ook onzorgvuldig. Datzelfde gold voor doelman Damen die een terugspeelbal onder zijn voet door liet gaan. Zo werd het vijf minuten voor tijd alsnog 0-4. "Ik was blij dat de scheidsrechter meteen affloot", aldus Van der Linden. "Deze middag mocht voor mij gauw afgelopen zijn."
Trainer Patrick Loenen had weinig te vertellen na afloop. "Ik ben verantwoordelijk en ik ben altijd mega kritisch naar mezelf, maar hier vind ik wel wat van." Sprak hij cryptisch. Het antwoord op de vraag wat hij er dan van vond moest Loenen schuldig blijven. "Dat ga ik niet op de radio zeggen."
Quick Boys is door de zege voorlopig de nieuwe koploper. Spakenburg, dat deze week ook al haar bestuur zag opstappen, likt haar wonden. "Dat is vervelend voor de club, maar dat heeft hier helemaal niks mee te maken." Ondanks dat Loenen zich wist te beheersen kookte hij hoorbaar. "Het interesseert me niet of ze mij in de steek laten, ze spelen voor Spakenburg. Waarschijnlijk hebben sommigen de illusie dat ze alles gegeven hebben, maar dat zit het hem niet in."

Spakenburg - Quick Boys 0-4

1' Ravelino Junte (0-1)
42' Youssef El Kachati (0-2)
55' Dyllandro Panka (0-3)
85' Koos Werkman (e.d.) (0-4)