Selectie Taurus flink vernieuwd: 'Strijd om plaats vijf of zes is realistisch'

© RTV Utrecht
Houten - De selectie van de volleyballers van Taurus heeft een flinke metamorfose ondergaan, maar de ploeg uit Houten is onverminderd ambitieus aan de start van het eredivisieseizoen. Trainer Niels Plinck liep vorig jaar nipt de kampioenspoule mis met zijn ploeg. "Dat was ver boven verwachting, maar nu is de strijd om plaats vijf of zes realistisch", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Taurus-coach Niels Plinck blikt uitgebreid vooruit op het seizoen
"Je hebt een aantal ploegen die jaren aan de top zitten. Die trainen meer dan vijf keer per week. Dat gaat om Dynamo, Lycurgus en Orion. Die ploegen gaan fysiek verder zijn, maar daar kan je tegen stunten", verwacht Plinck.
"Maar het is niet de verwachting dat we om die plekken in de top gaan spelen. Het zal gaan om plek zes, daar waar we afgelopen jaren constant speelden. Vorig seizoen werden we nipt vijfde, in laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Dat was ver boven verwachting. Nu verwacht ik dat we rond dezelfde plek gaan spelen. Plaats vijf of zes is realistisch om ons te verwachten."

Vertrek sterkhouders

Niels Plinck
Niels Plinck © Website Taurus
En dat ondanks een flinke metamorfose binnen de selectie. Plinck zag drie sterkhouders vertrekken deze zomer. "Jelle van Jaarsveld en Tom van den Boogaard hebben de club verlaten, en ook Ralph van Gasteren op het midden is ermee gestopt", legt de coach uit. "Het is een grote uitdaging om dat goed aan te vullen met een mix van talent en ervaren spelers, maar dat is ons heel aardig gelukt. Ik zie met vertrouwen het seizoen tegemoet."
De afgelopen jaren hebben spelers zich serieus ontwikkeld bij Taurus en de stap omhoog weten te maken, Niels Lipke staat nu in de Champions League.
Niels Plinck ziet talenten zich ontwikkelen
Het is niet voor het eerst dat Taurus in de voorbereiding op het seizoen moet bouwen aan een nieuwe ploeg. "Die verandering keert elk jaar wel terug, zeker zolang ik betroken ben bij Taurus", vertelt Plinck, die aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach begint in Houten.

Stap omhoog vanuit Taurus

"Wat ik mooi vind, is dat de afgelopen jaren ook spelers zich serieus ontwikkeld hebben en de stap omhoog hebben weten te maken. Niels Lipke kwam vorig jaar bij ons en heeft zich ontwikkeld tot speler van Oranje onder 21, en hij heeft een transfer gemaakt naar Dynamo. Die staat nu in de Champions League te spelen", zegt Plinck trots.
De eredivisie begint zondag om 16.30 uur voor Taurus met een uitwedstrijd bij Limax in het Limburgse Sint Odiliënberg. "Een geduchte tegenstander", verwacht de Taurus-trainer. "Het is een ploeg die met buitenlandse jongens van een behoorlijk van niveau zal zijn. De vraag is in hoeverre zij klaar zijn om als team te fungeren, want veel individuele kwaliteiten leiden niet altijd tot punten. Ik heb ze nog niet zien spelen vanwege de grote afstand."
De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen voor Taurus is op zaterdag 8 oktober in Houten, dan is VoCASA de tegenstander.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.