Koploper GVVV rekent na rust af met DOVO in eerste derby sinds 2010

GVVV-trainer Gery Vink
GVVV-trainer Gery Vink © Orange Pictures
Veenendaal - GVVV mag zich de beste voetbalploeg van Veenendaal noemen. In de eerste derby van Panhuis sinds 2010 wist GVVV namelijk met 3-1 te winnen van DOVO, nadat hij bij rust nog 1-1 stond. Door de overwinning staat GVVV nu ruim aan kop in de derde divisie A.
Een korte samenvatting van GVVV - DOVO, door Menno Schilder
DOVO was al vroeg dreigend, maar het eerste nieuwsfeit van de wedstrijd was een trieste. GVVV-routinier Taoufik Adnane raakte namelijk in de derde minuut geblesseerd aan zijn enkel, waarna hij vroeg gewisseld moest worden. Het zorgde voor tranen bij de verdediger met een grote staat van dienst in Veenendaal.
GVVV begon, mede daardoor, moeizaam aan het duel. DOVO had het betere van het spel en kreeg ook de eerste kans via Oktay Öztürk, maar hij schoot over. Na een kwartier kregen de blauwen het heft meer in handen. Dreiging was er ook, alleen werd de roep om een GVVV-penalty weggewoven door scheidsrechter Sander de Brito Roque.

DOVO geeft voorsprong snel weg

Na 25 minuten was de wedstrijd echt los. De 500 uitfans van DOVO gingen uit hun dak toen Guido van Dijk de 0-1 binnenkopte op aangeven van Lulinho Martins. Maar de roden van Panhuis stonden te slapen bij de aftrap, waardoor de razendsnelle Genrich Sillé na een pass van Barry Maguire meteen de 1-1 kon scoren. En zo konden ook de 3.500 GVVV-fans juichen.
Met die 1-1 stand gingen beide ploegen ook rusten, na een vermakelijke eerste helft met veel kansen, twee goals en ook al de nodige gele kaarten. Na de pauze begon DOVO gretig, maar was het GVVV dat met een vlijmscherpe counter toesloeg. Op aangeven van Sillé wist Quincy Veenhof te scoren. Hij tekende vier minuten na rust voor de 2-1.

Veenendaal kleurt blauw na goal Burgering

Van Dijk kreeg daarna een grote kans op de gelijkmaker namens DOVO, maar hij miste. Dat gebeurde in een fase dat de ploeg van trainer Florian Wolf aandrong. Ook Nick de Bondt kreeg een mogelijkheid, maar ook hij kon niet scoren. Twintig minuten voor tijd werd het 3-1 voor GVVV, toen Byron Burgering zijn negende goal van het seizoen scoorde op assist van invaller Mats Grotenbreg.
In de slotfase wist GVVV de wedstrijd vakkundig uit te spelen. DOVO werd niet meer gevaarlijk en zo kwam de 3-1 stand niet meer in gevaar.
Door de overwinning blijft GVVV koploper in de derde divisie A, met 19 punten uit acht duels. Het gat met DOVO, dat wel tweede blijft, is nu vier punten.

GVVV - DOVO (Derde divisie A)

26' Guido van Dijk (0-1)
28' Genrich Sillé (1-1)
49' Quincy Veenhof (2-1)
71' Byron Burgering (3-1)