Sportlust'46 geeft 2-0 voorsprong compleet weg tegen SteDoCo: 'Niet goed genoeg'

© RTV Utrecht
Woerden - Sportlust'46 heeft in de derde divisie A een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij SteDoCo. De Woerdenaren stonden bij rust met 0-2 voor in Hoornaar, maar stapten uiteindelijk met een 3-2 nederlaag van het veld. Daardoor verzuimt Sportlust aan te sluiten bij DOVO in de top van de ranglijst.
Een korte samenvatting van SteDoCo - Sportlust'46, door Robert Claus
De eerste kans van de wedstrijd was voor Sportlust-aanvaller Joshua Patrick, die de keeper raakte op zijn weg. Aan de andere kant wist SteDoCo niet te profiteren van een slordigheid bij Sanny Monteiro. Namens Sportlust'46 was Patrick echter de gevaarlijkste man. Niet voor niets kopte hij een kleine tien minuten voor rust de 0-1 binnen.
Op slag van rust verdubbelde Kesly den Haag de voorsprong van de bezoekers. Zijn 0-2 mocht er zijn, want hij nam de bal op de slof en schoot de bal vol in de kruising. Zo was er bij rust geen vuiltje aan de lucht voor Sportlust'46.

Wedstrijd kantelt volledig

In de tweede helft zag trainer Jochem Twisker dat SteDoCo snel op 1-2 kwam via een van richting veranderd schot van Jeffrey van Nuland. Het gaf SteDoCo moed. Sportlust was daarna op verdedigen aangewezen. Dat lukte goed, tot vlak voor tijd Yannick Cortie hard de 2-2 binnen knalde.
Het was toen nog niet gedaan, want in de extra tijd werd het ook nog 3-2 voor SteDoCo door Joran Schröder. Sportlust'46 kwam nog met een ultiem slotoffensief en claimde nog een penalty, maar die kregen de Woerdenaren niet. Daardoor bleef het bij 3-2 in Hoornaar.
Sportlust'46 haakt daardoor voorlopig af in de subtop van de derde divisie. Het gat met nummer twee DOVO blijft vier punten en SteDoCo, dat evenveel punten had als Sportlust, is nu drie punten uitgelopen.
Het powervoetbal van SteDoCo was ons te machtig in de laatste vijf tot tien minuten
Jochem Twisker, trainer Sportlust'46
"Het powervoetbal van SteDoCo was ons te machtig in de laatste vijf tot tien minuten", concludeert trainer Jochem Twisker. "Ondanks dat wij niet al te goed speelden, dacht ik niet dat we in de problemen kwamen in de tweede helft. Net na rust kwamen zij op 1-2, toen hebben we de organisatie teruggebracht. Dat ging redelijk. Ik heb voor SteDoCo geen kansen geteld, maar ze brengen veel fysiek. Ook richting de scheidsrechters en dat is cruciaal."
Jochem Twisker: "We zijn nog niet waar we zijn willen"

Onderliggende partij

Sportlust haalde haar niveau niet in de slotfase. "Het was niet goed genoeg vandaag, om hun van ons af te houden", volgens de coach. "Nu doet de nederlaag pijn. Zeker als je met 0-2 voor staat, dan wil je winnen van een directe concurrent en aansluiten bij de top. Nu wordt je teruggeworpen het middenveld in en moet je opnieuw beginnen. We zijn nog niet waar we zijn willen."
Kesly den Haag was erg belangrijk met zijn 0-2, een goal van grote schoonheid. "Maar de waarde is er wel vanaf, want je staat met nul punten. Persoonlijk is het lekker, maar we hebben geen punten... Dat is minder", vertelt hij.
Kesly den Haag: "Ik moet nog even laten bezinken dat het zo afloopt..."
"Ik vond ons de eerste helft niet goed spelen. SteDoCo was de bovenliggende partij, als ik eerlijk ben. Er moest een tandje bij na rust, maar hij ligt er dan al snel in. Dan weet je dat je een moeilijke helft gaat krijgen. Dan verliezen we hem ook nog, ik moet nog even laten bezinken dat het zo afloopt", zegt Den Haag.
"De stemming is vol ongeloof. Iedereen kijkt glazig voor zich uit", gaat hij verder. "Je ziet het ook aankomen na rust. We liepen verder naar achter en de druk werd steeds minder. We kwamen er ook niet echt uit, dan kan hij een keer vallen voor hun."

SteDoCo - Sportlust'46 (Derde divisie A)

37' Joshua Patrick (0-1)
45' Kesly den Haag (0-2)
50' Jeffrey van Nuland (1-2)
87' Yannick Cortie (2-2)
90' Joran Schröder (3-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.