Hockeyers Schaerweijde stunten niet tegen Rotterdam: 'Kwaliteitsverschil was zichtbaar'

Schaerweijde - Rotterdam
Schaerweijde - Rotterdam © RTV Utrecht
Zeist - De hockeyers van Schaerweijde hebben in eigen huis niet voor een stunt gezorgd tegen Rotterdam. De promovendus uit Zeist ging met 3-6 onderuit. Schaerweijde blijft tiende op de ranglijst met drie uit zes.
Rotterdam zette vanaf het begin druk en kreeg al snel loon na werken. Thijs van Dam maakte de openingstreffer. Vervolgens verdubbelden de bezoekers de voorsprong via Jeroen Hertzberger. Casper Horn tekende voor de aansluitingstreffer. Hertzberger bracht het verschil weer op twee uit een strafcorner.

Even dichtbij stunt

Daarna was Schaerweijde even dichtbij een stunt. Via Thies Bakker en de tweede goal van Horn kwamen de Zeistenaren op 3-3. Uiteindelijk liep Rotterdam uit naar 3-6 met een hoofdrol voor Hertzberger. Hij maakte twee goals uit een strafcorner en bracht daarmee zijn totaal op vier. Het slotakkoord was van Joaquín Menini met een rebound uit een strafcorner.
Schaerweijde-doelpuntenmaker Casper Horn: 'Wij komen steeds meer bovendrijven'
SCHC-coach Albert Kees Manenschijn: 'We moeten meer kansen creëren'

Voordaan

De hockeymannen van Voordaan blijven hekkensluiter en puntloos in de hoofdklasse. Het thuisduel met nummer zes Klein Zwitserland ging met 3-5 verloren. De promovendus uit Groenekan verloor alle zes de wedstrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.