IJsselmeervogels krijgt met negen man late gelijkmaker om de oren: 'Krankzinnig is nog zacht uitgedrukt'

Trainer Gert Peter de Gunst kreeg net als twee spelers van De Vogels ook rood
Trainer Gert Peter de Gunst kreeg net als twee spelers van De Vogels ook rood © Orange Pictures
Bunschoten - IJsselmeervogels heeft zaterdagmiddag in een wonderlijke wedstrijd in de tweede divisie gelijkgespeeld tegen Jong Sparta. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg zagen een 2-0 voorsprong verdampen, knokten zich met negen man naar 3-2 maar door een hele late Rotterdamse treffer werd het alsnog 3-3 op De Westmaat.
Verslaggever René van den Berg over het gelijkspel van IJsselmeervogels

Met voorsprong de rust in

Na iets meer dan een kwartier voetballen kwam IJsselmeervogels op voorsprong. Steven Sanchez Angulo schoot met zijn vierde treffer van het seizoen De Rooien op 1-0. IJsselmeervogels bleef kansen creëren en dat leidde in de 32e minuut naar de 2-0. Kevin Sterling zette de treffer op zijn naam.
Op slag van rust kwam IJsselmeervogels met een man minder te staan. Wessel Boer kwam volgens de scheidsrechter te hard in.
Trainer Gert Peter de Gunst voerde hierdoor in de rust verdedigende wissels door. Maar al snel maakte Jong Sparta de aansluitingstreffer. Doelman Jaimy Schaap wist aanvankelijk nog de strafschop, die werd gegeven na een overtreding, van Achraf Madi te keren maar in de rebound deed Jerrel Hak zijn oude club pijn: 2-1.

Nog meer rood

De Gunst zag het einde van de wedstrijd vanaf de tribune. De oefenmeester van IJsselmeervogels had na aanmerkingen op de wedstrijdleiding twee keer geel gekregen.
Maar daarmee was het nog niet gedaan met de rode kaarten voor IJsselmeervogels. Bradley Martis kon ook het veld verlaten na twee keer geel. De verdediger kreeg eerst geel voor commentaar nadat hij hierop reageerde met een wegwerpgebaar kreeg hij ook de tweede gele kaart.
Het lukte IJsselmeervogels niet om met negen tegen elf stand te houden. Een kwartier voor tijd werd het 2-2 via een kopbal van David Garden. Vier minuten later hadden De Rooien echter weer de voorsprong in handen. Na een voorzet van Kevin Sterling werkt een speler van Jong Sparta de bal in zijn eigen doel.
Met ren- en vliegwerk probeerde IJsselmeervogels om de 3-2 winst veilig te stellen. Dit lukte niet. In de zevende minuut (!) van de extra tijd was het alsnog raak voor Jong Sparta. Rayvien Rosario bepaalde namens de bezoekers uit Rotterdam de eindstand op 3-3.

Ranglijst

Na tien duels staat IJsselmeervogels op de zestiende plek. De ploeg van trainer De Gunst heeft zeven punten.

Krankzinnige wedstrijd

"Krankzinnig is nog zacht uitgedrukt. Ik weet niet wat we allemaal hebben meegemaakt", blikt Wessel Boer terug. "Dat die 3-3 nog valt is ongelofelijk, bizar. We moeten onszelf een keer belonen."
Ook trainer De Gunst vind dat zijn ploeg zichzelf tekort heeft gedaan. "We staan met 2-0 voor en er is niks aan de hand. Ik dacht dit wordt 4-0 of 5-0. Na die rode kaart ligt de wedstrijd op zijn kop."
Gert Peter de Gunst praat na met verslaggever René van den Berg
En die rode kaart was voor Wessel Boer. "Ik was te laat. Mijn been is in de lucht en de tegenstander komt hard op mij af. Mijn been komt op zijn borst, het zag er onbesuisd uit. Ik baal er enorm van. Ik begrijp dat hij rood geeft."
"Ik ben enorm trots op die gasten. We hebben laten zien dat we een team zijn die voor elkaar kan vechten. We hebben ook goed gevoetbald", aldus Boer. "We hebben keihard gestreden met karakter. Dit moeten we doortrekken."
Daar sluit de oefenmeester van IJsselmeervogels zich bij aan. Al baalde hij natuurlijk wel van de afloop van het duel. "Hoe ze hebben gestreden is geweldig. We zijn met negen nog op 3-2 voorsprong gekomen. Nadat de zes minuten blessuretijd erop zaten gingen we gewoon nog even door. Dat is IJsselmeervogels op dit moment, het is ongelofelijk. Ook dit schijnt erbij te horen", aldus De Gunst. "Ik heb er geen woorden voor van wat hier allemaal gebeurt."
Wessel Boer: 'Krankzinnig is nog zacht uitgedrukt'

IJsselmeervogels – Jong Sparta: 3-3

18' Steven Sanchez Angulo (1-0)
32' Kevin Sterling (2-0)
51' Jerrel Hak (2-1)
74' David Garden (2-2)
78' Eigen doelpunt Jong Sparta (3-2)
90+7' Rayvien Rosario (3-3)

Bijz.
40' Rood voor Wessel Boer (IJsselmeervogels)
63' Twee keer geel voor trainer Gert Peter de Gunst (IJsselmeervogels)
70' Twee keer geel voor Bradley Martis (IJsselmeervogels)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.