Teleurstellend GVVV geeft koppositie weg: 'Terechte nederlaag'

© RTV Utrecht
Veenendaal - GVVV is de koppositie kwijt in de derde divisie. De ploeg uit Veenendaal kwam op voorsprong bij ACV in Assen, maar stapte na 90 minuten met een 2-1 nederlaag van het veld. Omdat directe concurrent DOVO wel won, zakt GVVV naar de tweede plaats.
Een korte samenvatting van ACV - GVVV, door Bert Kous

Bliksemstart voor GVVV

Koploper GVVV moest het in Assen doen zonder Taoufik Adnane en Barry Maguire, die na de derby van vorige week nog altijd niet hersteld waren. Desondanks schoten de Veenendalers uit de startblokken. Hoewel ACV de beste start kende, was het Quincy Veenhof die al in de derde minuut voor de 0-1 tekende na een voorzet van Byron Burgering.
Na een kwartier kreeg Veenhof een grote kans op de 0-2, maar hij miste. GVVV was bij vlagen dreigend, maar het meeste gevaar kwam van de lopende mensen van ACV. Daar had de Veenendaler defensie grote moeite mee. Na een klein half uur viel dan ook de te verwachten 1-1 via Aleksander Jankovic.

Verdiende voorsprong ACV

Voor rust waren er nog kansen aan beide kanten, maar halverwege was de stand na een amusante eerste helft 1-1. GVVV worstelde echter met zichzelf, ook na de pauze. Door geknoei in de verdediging van de ploeg van trainer Gery Vink kon Giovanni Zwikstra de 2-1 scoren namens de Assenaren.
ACV miste vervolgens kans op kans om de 3-1 te maken. Onder meer Jankovic verzuimde om zijn tweede doelpunt van de dag te scoren en zo GVVV in rouw te dompelen. Het slotoffensief van de blauwen uit Veenendaal haalde weinig uit, waardoor het 2-1 bleef en de punten voor ACV waren.
Het is de tweede nederlaag van het seizoen voor GVVV, dat op 20 punten blijft steken uit tien wedstrijden. Omdat buurman DOVO wel won, nemen de rooien uit Veenendaal de koppositie over met 21 punten. GVVV bezet de tweede plaats.
Gery Vink: "Zulke wedstrijden zitten er tussen"

Pijpje leeg in slotfase

"Ik hoop dat het de slechtste was onder mijn leiding", zucht trainer Gery Vink. "Maar het is een terechte nederlaag. In de eerste twee minuten krijgen zij twee mogelijkheden, maar wij scoren de 1-0. Dat was de hele wedstrijd zo. Het ging constant op en neer en er was geen rust. Na rust was het pijpje leeg, kwamen we tekort in de duels. We gaven veel ruimte weg en voorin waren we er ook niet vandaag. Daar lag onze kracht juist de afgelopen weken."
Vink vond GVVV veel kansen weggegeven in de slotfase. "Zulke wedstrijden heb je erbij. Je hebt hun in leven gelaten, maar we scoren we zelf niet. Zij waren angstig, maar we hebben het niet goed gedaan. Je moet ook realistisch gedaan. We hebben veel moeten leveren, het is al de derde wedstrijd in een week. Dat is het grootste excuus, maar dat hebben zij ook gehad."
Joeri Potjes: "Wij hadden geen recht op de 2-2"
Joeri Potjes schrok van het spel. "Het was zwaar onder de maat vandaag", geeft hij aan. "Waar het aan ligt, weet ik niet. We waren niet minder gefocust. We hebben wel zware wedstrijden achter de rug, maar dat mag geen excuus zijn. Of we de ervaring van Maguire en Adnane missen, durf ik nu niet te zeggen."

ACV - GVVV (Derde divisie)

3' Quincy Veenhof (0-1)
28' Aleksander Jankovic (1-1)
57' Giovanni Zwikstra (2-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.