Zwaarbevochten zege brengt DOVO aan kop derde divisie

© Orange Pictures
Veenendaal - DOVO heeft in de derde divisie optimaal geprofiteerd van de nederlaag van buurman GVVV. De rooien uit Veenendaal hadden op Panhuis de grootste moeite met Excelsior'31, maar wonnen wel met 2-1 en nemen daardoor de koppositie over.
Halverwege de eerste helft was het Excelsior'31 dat op voorsprong kwam. Rick Hemmink werkte de 0-1 binnen vanuit een gevaarlijk aangesneden voorzet. Dat was ook de ruststand in Veenendaal.

DOVO draait het om na rust

Na rust zette DOVO veel druk en was het wachten op de gelijkmaker. Nadat eerst een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, scoorde Ebbe Wenting in minuut 67 alsnog de 1-1. Zijn schot belandde hard en hoog in het doel.
Vijf minuten later waren de rollen helemaal omgedraaid. Spits Guido van Dijk wist met een stijlvolle kopbal de 2-1 in het doel te krijgen. In de slotfase trok het DOVO van trainer Florian Wolf de voorsprong en de overwinning over de streep.
Door de zege is DOVO weer koploper in de derde divisie zaterdag, met 21 punten uit tien wedstrijden. De voorsprong op de buren van GVVV is een punt. Ook SteDoCo heeft 20 punten.

DOVO - Excelsior'31 (Derde divisie)

26' Rick Hemmink (0-1)
66' Ebbe Wenting (1-1)
73' Guido van Dijk (2-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.