Flitsende openingsfase opmaat voor overwinning Sportlust'46: 'Aan de bal echt goed'

Zakaria Issarti
Zakaria Issarti © Orange Pictures
Woerden - Sportlust'46 heeft een vermakelijke 4-2 overwinning geboekt op Sparta Nijkerk. In Woerden stond het na tien minuten spelen al 2-2 en ook daarna regende het kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk was Sportlust'46 de gelukkige winnaar in dit derdedivisieduel.
Een korte samenvatting van Sportlust'46 - Sparta Nijkerk, door Menno Schilder

Vier goals in tien minuten

Al na twee minuten leidde het Sportlust'46 van trainer Jochem Twisker. Het was Zakaria Issarti die vanuit een corner de 1-0 kon binnenschieten in de verre hoek. De droomstart was compleet voor de Woerdenaren toen Wessel Meiring in de achtste minuut voor de 2-0 zorgde.
In speelminuut 10 was het echter alweer gelijk. Sportlust speelde vol op de aanval, maar werd in de counter geslacht door Sparta Nijkerk. Het was oud-Hercules-topschutter Tyrone Fonville die met een kopbal en een schot de stand op 2-2 zette. En dat allemaal in de eerste tien minuten.

Sportlust overtuigt na rust

Beide ploegen speelden vol op de aanval, wat het een leuke wedstrijd maakte. In het laatste deel van de eerste helft werd wat gas teruggenomen, waardoor het 2-2 was bij rust. Na de pauze drukte Sportlust'46 stevig door, op zoek naar een nieuwe voorsprong.
Een mooie aanval belandde via Mo Bendadi en Martijn Janssen bij Kesly den Haag, die vrij stond en de 3-2 kon scoren. Direct daarna leek het ook 4-2 te worden, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Mo Bendadi gooide twintig minuten voor tijd de wedstrijd in het slot: 4-2.
Sportlust'46 staat door de overwinning stevig in de subtop van de derde divisie, met 17 punten uit tien duels. De achterstand op koploper DOVO is vier punten. Daartussen staan ook nog GVVV, SteDoCo en DVS'33.
Jochem Twisker: "Compliment voor ons dat Van der Weijden geen bal heeft geraakt"
Gezien de kansenverhouding is 4-2 nog een magere afspiegeling
Jochem Twisker, trainer Sportlust'46
Jochem Twisker noemt het na afloop een aangename wedstrijd. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar het is jammer dat we de 2-0 snel weggaven. Het waren overigens wel twee fantastische goals van Fonville. Dat ging me iets te makkelijk. Maar ik heb in de rust weinig negatief kunnen zeggen. Ik vond ons aan de bal echt goed. In de tweede helft hebben we het ook goed opgelost. Gezien de kansenverhouding is 4-2 nog een magere afspiegeling", aldus de trainer.
Bij Sparta Nijkerk was Mark van der Weijden, oud-spits van Sportlust, onzichtbaar. "Dat is een groot compliment voor onze ploeg. Dat betekent dat zij weinig in de omschakelingsmomenten zijn gekomen waar hij zit prettig bij voelt", aldus Twisker.
Zakaria Issarti: "Gelukkig knakte er niets bij ons na de 2-2"
Zakaria Issarti was een van de doelpuntenmakers voor Sportlust. Al in de tweede minuut schoot hij de 1-0 binnen. "Hij valt net goed en op dat moment is het niet nadenken en keihard de goal in. Je moet hem goed en verfijnd raken. Dan kan het een goal worden en streepte ik hem er goed in", blikt hij terug.
"Ik verbaasde me ook over de snelle 2-2. Maar goed, gelukkig knakte er het niet bij ons. Alleen was het wel een teleurstelling. Ik vond ons voetballend beter dan Nijkerk. We bleven goed voetballen en kregen wat kansen. Na rust gingen we daarmee door en dan kom je terecht op 4-2 te staan", zegt de middenvelder.

Sportlust'46 - Sparta Nijkerk (Derde divisie)

2' Zakaria Issarti (1-0)
8' Wessel Meiring (2-0)
9' Tyrone Fonville (2-1)
10' Tyrone Fonville (2-2)
52' Kesly den Haag (3-2)
70' Mo Bendadi (4-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.