UZSC wint regioderby van debutant De Linge/PCG, nederlaag ZPC Amersfoort

Johan Aantjes (coach UZSC)
Johan Aantjes (coach UZSC) © Orange Pictures
Provincie Utrecht - De waterpoloërs van UZSC hebben de regioderby in de eredivisie tegen De Linge/PCG uit Leerdam met 15-10 gewonnen. In dezelfde competitie ging ZPC Amersfoort in eigen huis met 10-16 onderuit tegen De Zaan.

UZSC maatje te groot voor De Linge/PCG

De Linge/PCG hield bij hun debuut in de eredivisie na het eerste kwart nog stand tegen de Utrechters: 2-2. Vervolgens breidde de ploeg van de nieuwe coach Johan Aantjes de score in het tweede kwart uit naar 5-7.
De marge van twee treffers was er ook na kwart drie: 7-9. In de laatste periode werkten de Utrechters nog aan het doelsaldo door met 10-15 te winnen in Leerdam. Topscorer aan de zijde van UZSC was Joep de Jong met zes treffers. Tjerk Noorduyn maakte de meeste doelpunten van De Linge/PCG: vier.

Tweede nederlaag voor ZPC Amersfoort

Al na het eerste kwart keek ZPC Amersfoort tegen De Zaan tegen een achterstand van 1-5 aan. Bij rust was de marge iets verkleind: 4-8.
ZPC Amersfoort leek iets beter in de wedstrijd te komen. Na de derde periode was de stand 7-10. Het lukte de Amersfoorters echter niet meer om er met een slotoffensief een goed resultaat uit te slepen. De Zaan won het duel met 10-16. Max van der Werve was topscorer voor ZPC Amersfoort met drie treffers.
Vorige week verloor ZPC Amersfoort de eerste wedstrijd van het seizoen al van AZC.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.