Sterk Hercules wint van DEM: 'Waren echt een collectief'

© RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft op bezoek bij DEM de drie punten gepakt. De Utrechters waren met dank aan clubtopscorer Tim Waterink met 0-3 de baas.
Verslaggever Arnold Schenk over de zege van Hercules
Hercules kwam na iets meer dan twintig minuten voetballen op 0-1 voorsprong. Na voorbereidend werk van Tim Pieters werkte Tim Waterink de 0-1 binnen. In de zeer vermakelijke eerste helft was het opnieuw raak voor de goed spelende Utrechters. Met zijn tweede van de dag en zijn negende van het seizoen maakte Waterink ook de 0-2.
In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort. Rogier Benschop wist in de slotfase de eindstand namens Hercules op 0-3 te bepalen.

Ranglijst

Hercules staat in de derde divisie B na tien duels op 18 punten. Daarmee staan de Utrechters op de vierde plek.

Vreugde bij Hercules

"De muziek staat hard in de kleedkamer. De nul gehouden en drie goals gemaakt dat is lekker", aldus Rogier Benschop. "We zijn eigenlijk niet in gevaar gekomen vandaag."
Trainer René van der Kooij sluit zich daarbij aan. "Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten in positieve zin. We hadden in de rust met 4-0 of 5-0 voor moeten staan", zei de oefenmeester. "We hebben meer dan verdiend gewonnen."
Hercules-trainer René van der Kooij in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
"Als we echt met zijn allen voetballen dan zijn we niet te houden", zegt een tevreden Van der Kooij. "We waren echt een collectief vandaag. We verdedigden met zijn alle en we vielen aan met zijn allen. Het is alweer de derde wedstrijd achter elkaar waarin we goed spelen."
Hercules is door de zege van de zevende naar de derde plek gestegen. "Het staat allemaal heel dichtbij elkaar. Dat we nu weer een paar plekken stijgen is natuurlijk lekker", besluit Benschop.
Rogier Benschop in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

DEM – Hercules: 0-3

22' Tim Waterink (0-1)
34' Tim Waterink (0-2)
90+3 ' Rogier Benschop (0-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.