Nederlaag voetballers Kampong: 'Niet goed genoeg', gelijkspel Hoogland

Hoogland-trainer Dick Kooijman
Hoogland-trainer Dick Kooijman © RTV Utrecht / Menno Schilder
Utrecht, Hoogland - In de vierde divisie hebben de voetballers Kampong met 1-0 verloren bij Nuenen. Hoogland sleepte er in dezelfde competitie een gelijkspel uit tegen Unitas'30: 2-2.
Het Utrechtse Kampong staat zesde met negen punten uit zeven wedstrijden. Hoogland is de nummer zeven met dezelfde cijfers.

Kampong verliest nipt

Het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Namens Nuenen maakte Roy Olislagers na 27 minuten voetballen de 1-0 tegen Kampong. In de slotfase had Kampong nog dé kans op de gelijkmaker, maar de bal ging er niet in.
Verslaggever Menno Schilder over de nederlaag van Kampong
Tegen Nuenen had Kampong wel het meeste balbezit. "Maar daar win je geen wedstrijd mee. We hebben veel te weinig kansen gecreëerd", blikt trainer Frank Bruijnis terug. "Ik miste scherpte en creativiteit."
Kampong-trainer Frank Bruijnis over de nederlaag
"Het was vandaag niet goed genoeg", zegt de oefenmeester van de Utrechters. Speler Merijn Muskens was het met Bruijnis eens. "Het is lastig om tegen zo'n compacte ploeg te spelen. Zij loerden op één kans."
Muskens en zijn ploeggenoten kwamen niet door de stugge defensie van Nuenen heen. "We hebben geen schot op doel gehad. Dat zijn de harde feiten. Volgende week moeten we de drie punten in Utrecht houden." Dan speelt Kampong tegen Halsteren."
Merijn Muskens: 'Dit zijn lessen voor ons'

Nuenen – Kampong: 1-0

27' Roy Olislagers (1-0)

Tien Hooglanders knokken zich naar punt
Na zes minuten voetballen stond het al 1-1. Eerst had Stijn Mossink Hoogland op 1-0 gebracht, vervolgens maakte Ferdy Barendse er namens de bezoekers 1-1 van.
Met nog een kwartier op de klok kwam Unitas'30 op 1-2 voorsprong via een treffer van Jan Bos. Zeven minuten na die treffer kwam Hoogland met een man minder te staan door een rode kaart voor Cas van Dijk. De invaller stond nog geen kwartier in het veld.
Toch knokte Hoogland zich met een man minder naar het gelijkspel, Twan Nieboer zorgde in de 87e minuut voor de 2-2 eindstand.

Hoogland – Unitas'30: 2-2

3' Stijn Mossink (1-0)
6' Ferdy Barendse (1-1)
76' Jan Bos (1-2)
87' Twan Nieboer (2-2)

Bijz. Rode kaart in minuut 83 voor Cas van Dijk (Hoogland)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.