Liveblog: El Ghazi maakt de 5-1 en 6-1 voor PSV tegen FC Utrecht

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht neemt het vandaag in de eredivisie op tegen PSV. Het duel is voor de Utrechters traditioneel gezien erg lastig. De laatste keer dat FC Utrecht in de eredivisie wist te winnen in Eindhoven was in 1980. Trainer Henk Fraser van de Utrechters heeft opnieuw meerdere wijzigingen in zijn basisploeg doorgevoerd. De oefenmeester gebruikte dit seizoen al 22 verschillende basisspelers.
De wedstrijd is natuurlijk LIVE te horen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM) met commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op de wedstrijd.

PSV - FC Utrecht: 6-1

8' Xavi Simons (1-0)
24' Sander van de Streek (1-1)
33' Guus Til (2-1)
38' Guus Til (3-1)
60' Xavi Simons (4-1)
86' Anwar el Ghazi (5-1)
89' Anwar el Ghazi (6-1)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Liveblog:

90' Het is afgelopen. FC Utrecht verliest met 6-1 van PSV.
89' DOELPUNT PSV! Het wordt erger en erger. Opnieuw ziet de Utrechtse verdediging er niet goed uit. El Ghazi kan opnieuw eenvoudig scoren: 6-1.
86' DOELPUNT PSV! En daar is ook de 5-1. El Ghazi kan de bal eenvoudig in het Utrechtse doel koppen.
74' Nog een wissel voor FC Utrecht. Boussaid komt in het veld voor Booth. Ook twee wissels bij PSV. Hoever en Bakayoko vervangen Ramalho en doelpuntenmaker Til.
67' PSV lijkt het prima te vinden en leunt achterover. Het lukt FC Utrecht niet om voetballend door de Eindhovense linies heen te komen.
62' Twee wissels bij PSV. El Ghazi en Ledezma komen erin voor Veerman en Simons.
60' DOELPUNT PSV! Simons is de Utrechtse defensie opnieuw te slim af. Hij weet de afvallende bal in twee keer binnen te werken: 4-1.
53' Na een hoekschop komt de bal voor de voeten van Simons. De aanvaller haalt in één keer uit. De bal vliegt hoog over.
46' De tweede helft is begonnen. Trainer Fraser heeft bij FC Utrecht drie wissels toegepast. Van der Hoorn, Douvikas en Shein zijn binnen de lijnen gekomen voor Sagnan, Dost en Toornstra.

Rust

45' Het is rust in Eindhoven.
37' DOELPUNT PSV! Daar is ook de 3-1. Til komt boven Van der Maarel uit en kopt de bal in het Utrechtse doel. De Utrechters denken aan een overtreding, scheidsrechter Kamphuis niet.
33' DOELPUNT PSV! En de Eindhovenaren hebben weer de voorsprong in handen. Na flink aanzetten kon Til de de 2-1 binnen werken.
24' DOELPUNT FC UTRECHT! Nu is het wel raak voor Van de Streek. Hij schiet namens FC Utrecht de 1-1 op het scorebord. Aan de goal ging een prachtige pass van Toornstra vooraf.
20' Het eerst kansje voor FC Utrecht. Van de Streeek schiet haalt uit vanaf de rand van de zestien, de bal vliegt ver naast.
16' "Utrecht probeert de bal wat langer in de ploeg te houden. PSV lijkt op het volgende moment te wachten", zegt analist Kruys.
9' Daar is het bijna 2-0. De poging van Gakpo gaat maar net naast.
8' DOELPUNT PSV! Simons kan de bal eenvoudig achter FC Utrecht-doelman Barkas schieten na een pass van Veerman.
6' De eerste hoekschop van de wedstrijd is door FC Utrecht onschadelijk gemaakt. Sagnan werkt de bal weg.
5' Simons geeft de bal vanaf de rechterkant voor. Klaiber kan de bal net eerder raken dan Gakpo: hoekschop.
3' "De bussen zijn geparkeerd", ziet analist Gert Kruys. "Twee lijnen van vijf, het wordt tegenhouden."
1' Er is afgetrapt in Eindhoven, PSV - FC Utrecht is begonnen.

Opstellingen

PSV: Benitez; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Gutiérrez, Sangaré, Veerman; Simons, Til, Gakpo
FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Van der Maarel, Sagnan, Van der Kust; Bozdogan, Booth, Toornstra, Van de Streek; Dost, Sylla

Warmlopen

- Van de 51 keer dat PSV - FC Utrecht in de eredivisie werd gespeeld won de thuisploeg 45 keer. Alleen in 1980 wist FC Utrecht bij PSV te winnen (2-3).
- Vorig seizoen ging FC Utrecht met 4-1 onderuit bij PSV nadat de Utrechters nog door een treffer van Mike van der Hoorn op voorsprong waren gekomen.
- FC Utrecht-spelers Nick Viergever en Bart Ramselaar hebben een verleden bij PSV.
- Op dit moment is FC Utrecht met twaalf punten de nummer negen van de eredivisie, PSV staat derde met negen punten meer.
- Topscorer aan de zijde van FC Utrecht is Bas Dost met vijf doelpunten. Cody Gakpo is met negen doelpunten niet alleen topscorer van PSV maar ook van de hele eredivisie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.