GVVV verslaat Harkemase Boys na comeback en is weer koploper: 'Kwetsbaarheid moet eruit'

GVVV tegen Harkemase Boys op sportpark Panhuis in Veenendaal
GVVV tegen Harkemase Boys op sportpark Panhuis in Veenendaal © RTV Utrecht
Veenendaal - GVVV heeft in eigen huis Harkemase Boys met 3-2 verslagen na een spectaculaire comeback. De Veenendalers keken al vroeg tegen een 0-2 achterstand aan. De winnende van het team van Gery Vink viel in blessuretijd. GVVV neemt de koppositie in de derde divisie over van rivaal DOVO.
Een korte samenvatting van GVVV - Harkemase Boys van verslaggever Robert Claus
Voor aanvang van de wedstrijd stond GVVV tweede en Harkemase Boys zeventiende en voorlaatste. Echter was deze verhouding op de ranglijst allesbehalve terug te zien in de openingsfase van het duel. De bezoekers uit Friesland domineerden en stonden al in zeven minuten met 0-2 voor. Eerst schoot de vrijstaande Jelle de Graaf binnen. Sven Hazewinkel verdubbelde de voorsprong.

GVVV raakt paal

Beide teams kregen vervolgens kansen, maar het bleef bij 0-2 in de eerste helft. Vroeg in de tweede helft creëerde de thuisploeg de beste kans op de aansluitingstreffer. Quincy Veenhof kopte op de paal vanuit buitenspelpositie.

Twee goals Veenhof

Na ruim een uur was het wel raak voor Veenhof. De middenvelder schoot van dichtbij de 1-2 op het scorebord. Daarna stootte GVVV door. Invaller Tariq Dilrosun maakte de gelijkmaker met een knap afstandsschot. In de blessuretijd kon de aanhang van GVVV weer juichen. Veenhof kopte de bal erin uit een corner.
GVVV sloeg vaker toe in de laatste minuut. Trainer Vink weet dat de weerbaarheid van zijn ploeg groot is, maar de kwetsbaarheid ook. "Dat zag je vorige week ook. De kwetsbaarheid moet eruit als je kampioen wil worden. Je kunt niet iedere week zo diep gaan voor een overwinning."
GVVV-trainer Gery Vink: 'De bekerwedstrijd zat voor m'n gevoel nog niet in het hoofd van de spelers'

Ranglijst

Lijstaanvoerder GVVV heeft inmiddels 23 punten uit elf wedstrijden, net als de nieuwe nummer twee SteDoCo. Komende dinsdag speelt GVVV in Veenendaal het bekerduel met eerstedivisionist FC Den Bosch.
Matchwinner Veenhof zegt dat hij tegen Harkemase Boys nog niet met zijn hoofd bij de bekerwedstrijd zat. Veenhof: "Ik denk teamgenoten ook niet. Maar we roepen de twee vroege tegengoals over onszelf af en dan krijg je zulke lastige wedstrijden."
Matchwinner Quincy Veenhof in gesprek met verslaggever Robert Claus

GVVV - Harkemase Boys: 3-2 (Derde divisie)

4' Jelle de Graaf (0-1)
7' Sven Hazewinkel (0-2)
65' Quincy Veenhof (1-2)
74' Tariq Dilrosun (2-2)
90+1 Quincy Veenhof (3-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.