DOVO raakt met keiharde nederlaag koppositie kwijt: 'Soms heb je een harde tik nodig'

Hoek - DOVO
Hoek - DOVO © RTV Utrecht
Veenendaal - DOVO is de koppositie van de derde divisie A kwijtgeraakt door op bezoek bij Hoek een flinke oorwassing te krijgen. De Veenendalers verloren in Zeeland met 6-0.
Verslaggever Arnold Schenk over de nederlaag van DOVO
Er stonden nog geen vijf minuten op de klok toen Hoek een penalty kreeg na een overtreding van Timo Pluk. De thuisploeg uit Zeeland kwam vervolgens op 1-0 voorsprong via de strafschop van Rik Impens.
In de negentiende minuut was het vervolgens Mathieu de Smet die de 2-0 voor zijn rekening nam. De schiettent van DOVO werd niet gesloten. Het werd in de eerste helft zelfs nog 4-0 door treffers van Steve Schalkwijk en opnieuw een doelpunt van De Smet.
Ook in de tweede helft lukte het DOVO niet om een vuist te maken. In de 72e minuut werd het zelfs nog iets erger voor de Veenendalers doordat Jabar Zada voor de 5-0 van Hoek wist te zorgen. Dat was nog niet de eindstand. Via de onderkant van de lat schoot Jelco Schamp nog de 6-0 binnen.
Schandalig wat wij op de mat hebben gelegd
DOVO-doelman Jeroen Vrolijk

DOVO geen koploper meer

Door de harde nederlaag blijft DOVO op 21 punten uit elf duels staan. De Veenendalers zakken van de eerste naar de derde plek op de ranglijst. Buurman GVVV wist bij Harkemase Boys met 3-2 te winnen en is daardoor de nieuwe koploper van de derde divisie A.

Harde tik

De wedstrijd begon al slecht doordat DOVO na vijf minuten een strafschop weggaf. "Dat is dramatisch", zegt coach Florian Wolff. "En we krijgen er twee tegen uit corners. Alles vloog binnen, we hebben nergens aanspraak op gemaakt vandaag."
DOVO-coach Florian Wolf in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
"Het is schandalig wat wij in de eerste helft op de mat hebben gelegd", is doelman Jeroen Vrolijk duidelijk. "We kwamen de afspraken niet na, er zat geen energie in."
De sluitpost baalde flink. "Het was op een gegeven moment de schade beperkt houden maar ook dat lukte niet", aldus Vrolijk. "Ik schaam mij echt kapot naar de supporters van DOVO. Het is schandalig wat wij op de mat hebben gelegd."
"Je hoopt na rust met een beetje opportunistisch voetbal te komen, maar het zat er vandaag niet in", aldus Wolf. "Soms heb je een harde tik nodig om wakker te worden."
Doelman Jeroen Vrolijk in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

Hoek – DOVO: 6-0

4' Rik Impens (1-0, penalty)
19' Mathieu de Smet (2-0)
28' Steve Schalkwijk (3-0)
34' Mathieu de Smet (4-0)
72' Jabar Zada (5-0)
85' Jelco Schamp (6-0)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.