Spakenburg bekert verder na zege op TEC: 'Nu hopen op een volle Kuip'

© RTV Utrecht/Bert Kous
Bunschoten - Spakenburg heeft in de eerste ronde van de KNVB Beker afgerekend met TEC uit Tiel. De nummer 17 van de tweede divisie werd op de Westmaat met 2-1 verslagen.
De highlight van Spakenburg - TEC
TEC, dat in de competitie pas één overwinning behaalde, zocht meteen de verdedigende stellingen op in de hoop succes te hebben uit een counter. Spakenburg had daar niet meteen een antwoord op. De eerste helft leverde wel twee afgekeurde goals voor de Blauwen op.

335 minuten zonder thuisgoal

Spakenburg begon goed aan de tweede helft. Floris van der Linden kreeg meteen een kans, maar schoot de bal over. In de zesde minuut van het tweede bedrijf was het alsnog raak. Koos Werkman kopte binnen uit een hoekschop. Het was een bevrijdende goal voor de thuisploeg, die op De Westmaat inmiddels al 335 minuten geen doelpunt had weten te maken. De laatste keer was op 17 september.
Trainer Patrick Loenen: 'Nu Feyenoord in een volle Kuip'
De vloek was duidelijk opgeheven, want vier minuten werkte Maurice de Ruiter een van de lat teruggekomen bal via de bips van doelman Nick van Dam binnen voor de 2-0.
Floris van der Linden: 'We waren een uur heer en meester'
Tien minuten voor tijd kwam de spanning terug toen de bal via Spakenburg-verdediger Masies Artien ook in eigen goal belandde (2-1). In de blessuretijd kwam Spakenburg goed weg toen Marciano Mengerink er niet in slaagde om de bal tussen de palen te schieten. Nadat Mohamed El Makrini rood kreeg bij TEC was de wedstrijd gelopen.

Spakenburg - TEC 2-1
51' Koos Werkman (1-0)
55' Nick van Dam (e.d.) (2-0)
80' Masies Artien (e.d.) (2-1)
90' Mohamed El Makrini (Rood)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.