Liveblog: FC Utrecht leidt bij Sportlust '46 in bekertoernooi

© RTV Utrecht/Wessel van Leeuwen
Woerden, Utrecht - Sportlust'46 en FC Utrecht nemen het voor het eerst tegen elkaar op in een officiële wedstrijd. De twee regioclubs spelen tegen elkaar in de eerste ronde van de KNVB Beker. De wedstrijd is vanaf 18.30 live te horen op Radio M Utrecht 93.1 FM.

Sportlust'46 - FC Utrecht: 0-3
18' Sander van de Streek (0-1)
70' Sander van de Streek (0-2)
90' Sean Klaiber (0-3)

(scheidsrechter Dieperink)

Liveblog

90'+4 En dan zit de wedstrijd erop. FC Utrecht bekert verder. Sportlust '46 kan terugkijken op een prima avond.
90'+3 GOAL!!! En dan wordt het nog 0-3. Sean Klaiber viert zijn goal alsof de beker al binnen is.
90' Nog drie minuten blessuretijd.
89' FC Utrecht hengelt de zege langzaam binnen voor ruim 3-duizend man publiek in Woerden. Sportlust'46 kan terugkijken op een geweldig georganiseerde avond, maar FC Utrecht gaat verder bekeren.
81' Een vloeiende aanval van FC Utrecht. Douvikas scoort opnieuw niet. Geweldige redding van Antonioli.
75' Van de Streek, nee. Douvikas in de rebound...ook niet. Van zeven meter schiet de Griek over.
72' Powerplay nu voor FC Utrecht. Sportlust '46 lijkt geknakt.
Van de Streek zorgt ook voor de 0-2
70' GOAL!!! En dan is het uit de hoekschop wel raak. Natuurlijk Van de Streek. Een kopbal.
70' Sylla! Voor open doel. Maar de Fransman stuit op Antonioli.
66' Bij Sportlust' 46 begint de vermoeidheid toe te slaan.
65' Booth zet strak voor. Sagnan kopt net over. Weer een kans voor FC Utrecht, dat beter is.
63' Counter voor Sportlust. Joshua Patrick wil een schijnbeweging doen, maar struikelt en gaat op handen en knieën langs Van der Maarel. De bal gaat ondertussen over de achterlijn.
60' Aan de andere kant speelt FC Utrecht een aanval niet uit. Klaiber is boos.
59' Den Haag schiet van buiten de zestien meter! Net over het doel van Barkas.
53' Van de Streek met een enorme kans voor FC Utrecht. De bezoekers krijgen wat meer ruimte, omdat Sportlust wat meer aanvalsdrang laat zien in deze slijtageslag.
48' Meteen kansen over en weer. Er zit meteen wat meer vaart in.
46' We zijn in Woerden begonnen aan de tweede helft.
Het speciale bekershirt waar Sportlust'46 vanavond in speelt
Het speciale bekershirt waar Sportlust'46 vanavond in speelt © RTV Utrecht/René van den Berg
45'+4 En dan is het rust in Woerden na een allesbehalve enerverende eerste helft.
45'+4 Kesley den Haag zit geblesseerd in het strafschopgebied. Hij kan niet verder.
45'+3 FC Utrecht heeft amper kansen gecreëerd. Aan de andere kant wat mogelijkheden voor Sportlust'46. Maar Barkas heeft elk gevaar geneutraliseerd.
45' Er komt vier minuten blessuretijd bij.
43' Sportlust is er weer uit met Meiring. Hij geeft voor vanaf rechts. In de handen van Barkas.
41' Hoekschop FC Utrecht. Weggekopt door Sportlust.
37' Sportlust speelt goed georganiseerd. Het is ook echt nog een wedstrijd ondanks de 0-1 achterstand van de thuisploeg.
30' FC Utrecht probeert de druk op te voeren, maar het overtuigd niet. Nu Maeda met een mislukte voorzet.
21' Douvikas ontsnapt, maar Antonioli komt op tijd uit zijn goal.
Sander van de Streek maakt 0-1
18' Goal!!! Van der Kust slingert voor en Sander van de Streek kan de bal in twee instanties binnenwerken. Wie anders dan Van de Streek scoort voor FC Utrecht.
13' Einde oefening voor Warmerdam. Hij is geblesseerd geraakt op het kunstgras. Van der Kust neemt het van hem over.
12' Patrick!!! Opnieuw Barkas! De aanvaller van Sportlust langs de zestien meter dribbelen en lanceerde een gevaarlijk schot.
11' Bozdogan geeft voor. Douvikas kan koppen, maar de bal mist doel.
8' Eerste schot van de wedstrijd is voor de thuisploeg uit Woerden. Den Haag schiet van buiten de zestien. Gestopt door Barkas. Aan de andere kant een schietkans voor Maeda.
3' Sportlust'46 zakt in. FC Utrecht probeert het spel te maken. Tot kansen heeft het nog niet geleid.
1' We zijn begonnen op Sportpark Cromwijck!
Bekersfeer bij Sportlust '46 - FC Utrecht in Woerden
Bekersfeer bij Sportlust '46 - FC Utrecht in Woerden © RTV Utrecht/Wessel van Leeuwen

Opstellingen:

Sportlust'46: Antonioli; Van der Voort, Duisterhof, Mulder, Monteiro; Den Haag, Issarti, Bendadi; Al Mahdi, Meiring, Patrick.
FC Utrecht: Barkas; Ter Avest, Van der Maarel, Sagnan, Warmerdam; Maeda, Bozdogan, Brouwers, Booth; Douvikas, Van de Streek.