Patrick Loenen zwijgt over reden vertrek bij Spakenburg: 'De club weet waarom, dat vind ik genoeg'

Spakenburg-trainer Patrick Loenen
Spakenburg-trainer Patrick Loenen © Orange Pictures
Bunschoten Spakenburg - Het nieuws kwam als een verrassing. Patrick Loenen, bezig aan zijn eerste seizoen bij tweededivisionist Spakenburg, vertrekt komende zomer bij de club. Het besluit is een keuze van de trainer. De club betreurt de beslissing van Loenen.
Spakenburg is onder Loenen niet zo goed aan de competitie begonnen als was gehoopt. Na elf wedstrijden staan de Blauwen op de elfde plaats. Toch spelen de resultaten geen rol bij het besluit van de Utrechter. "Als we de komende vier wedstrijden hadden gewonnen, zou dat niks aan mijn keuze hebben veranderd", laat hij aan RTV Utrecht weten.
Wat dan wel de reden is voor zijn onverwachte beslissing, laat Loenen in het midden. "Uiteindelijk kom je tot de conclusie dat er voor de langere termijn te veel twijfels zijn bij mij." Waar die twijfels vandaan komen wil hij niet zeggen. "Ik vind het niet zo interessant om daar antwoord op te geven. Bij Spakenburg is het bekend, dat hoor je te zeggen als je nauw met mensen samenwerkt."
Loenen is opgelucht dat hij zijn beslissing kenbaar heeft gemaakt. "Ik heb het een x-aantal weken geleden al met ze besproken. Het is nu uit mijn systeem. Ik zag er heel erg tegenop om het op de club te vertellen. Dat is nu gebeurd, en dat lucht op."
Wat de oud-trainer van Eemdijk, Argon en Sportlust'46 volgend seizoen gaat doen, is nog niet duidelijk. Pikant is wel dat een dag na de bekendmaking door Spakenburg bekend werd dat ook buurman IJsselmeervogels voor volgend seizoen op zoek moet naar een nieuwe trainer. "Ze mogen me bellen, maar alleen over twee weken om me te feliciteren met de drie punten", blikt Loenen alvast vooruit naar de dorpsderby van 5 november.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.