Dost, Warmerdam en Van der Kust twijfelgevallen bij FC Utrecht voor wedstrijd tegen Sparta

© Orange Pictures
Utrecht - De winst in de bekerwedstrijd tegen Sportlust '46 was lekker, maar kan niet verhullen dat FC Utrecht aan een teleurstellend seizoen bezig is. De ploeg staat op de negende plaats, en maakte in vijf duels in de Galgenwaard slechts twee doelpunten. Zondag komt Sparta op bezoek. De Rotterdammers zijn de verrassende nummer zes van de eredivisie.
Sparta is bovendien de vorige club van trainer Henk Fraser. "Normaal kijk je uit naar zo'n wedstrijd. Ik kan minder genieten van het moment dan ik onder betere omstandigheden voor ons had gedaan." Fraser erkent dat het nog niet gaat zoals hij had gehoopt. "Het is pittig, en dat is eigenlijk constant zo geweest. Ik moet wel heel veel veerkracht tonen."
Henk Fraser: 'Het is pittig, en dat is eigenlijk constant zo geweest'
Toch zit Fraser niet bij de pakken neer. "Ondertussen heb ik een leeftijd en de ervaring dat je altijd moeilijker periodes hebt in een seizoen. Dat heb ik bij elke club gehad, maar niet over zo'n lange periode." De Utrecht-trainer refereert ook aan zijn periode bij Vitesse. "Het is grappig, we speelden tegen Sportlust en die trainer (Jochem Twisker, red) kwam ik toen tegen als trainer van De Dijk. Wij wonnen die wedstrijd, werden vijfde in de eredivisie en wonnen de beker."

Van der Hoorn lijkt terug als basisspeler

Voor de wedstrijd tegen Sparta zijn Bas Dost, Django Warmerdam en Djevencio van der Kust twijfelgevallen. Nick Viergever is er sowieso niet bij. Daardoor lijkt er een basisplaats weggelegd voor Mike van der Hoorn en speelt Mark van der Maarel mogelijk als linksback. "Dat ik in de basis sta is jouw aanname, ik weet het nog niet", zegt Mike van der Hoorn. "Maar de laatste keer dat ik basis stond was de eerste wedstrijd tegen RKC."
Mike van der Hoorn: 'Dat ik in de basis sta is jouw aanname'
In de wedstrijd tegen RKC liep de verdediger een knieblessure op en zag hij de moeizame periode van FC Utrecht vanaf de tribune. "Ik kan niet ontkennen dat het soms frustrerend is als je niet speelt." Van der Hoorn zag vanaf de tribune ook positieve zaken. "Het loopt niet echt, maar de verdediging staat goed, we hebben best vaak de nul gehouden. Maar het aanvallende spel moet beter. Twee doelpunten in vijf thuiswedstrijden is te weinig."
Dat doet ook wat met het vertrouwen, erkent Van der Hoorn. "Dat is niet weg, maar dat is broos. Je ziet dat sommige spelers twee keer nadenken voordat ze een actie doen. Dat heeft met vertrouwen te maken."

FC Utrecht - Sparta is zondag vanaf 16.45 live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. René van den Berg en Bert Kous zijn de verslaggevers, Gert Kruys verzorgt de analyse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.