Liveblog: FC Utrecht wint met 3-1 van Sparta

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht neemt het vandaag op tegen Sparta Rotterdam. Vorig seizoen streden de Rotterdammers nog tegen degradatie maar dit seizoen staat het vooralsnog stevig in het linker rijtje. FC Utrecht moet winnen om aansluiting te houden met de subtop. Jens Toornstra is terug van een blessure en kan weer in de basis beginnen. Clubtopscorer Bas Dost was deze week niet helemaal fit en begint op de bank.
De wedstrijd is natuurlijk LIVE te horen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM) met commentaar van René van den Berg, Bert Kous, en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op de wedstrijd.

FC Utrecht - Sparta Rotterdam: 3-1

6' Daishawn Redan (1-0)
48' Tasos Douvikas (2-0)
80' Sean Klaiber (3-0)
84' Joshua Kitolano (3-1)

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Liveblog:

90+7' Het is afgelopen. FC Utrecht wint van Sparta. De reacties zijn later te lezen/luisteren op onze website.
90' Er komen zeven minuten blessuretijd bij.
84' DOELPUNT SPARTA! Wordt het dan toch nog spannend? Kitolano kopt de aansluitingstreffer binnen: 3-1.
De 3-1 van Joshua Kitolano
80' DOELPUNT FC UTRECHT! Sean Klaiber haalt van een meter of 25 uit. De bal vliegt onberispelijk het doel van Sparta binnen. Doelman Olij ziet de bal niet aankomen.
De 3-0 van Sean Klaiber

78' Speldenprik van FC Utrecht. Het schot van Bozdogan wordt gevangen door Olij.
74' Van der Hoorn raakt geblesseerd aan zijn hamstring. De verdediger, die net terug is van een blessure, kan niet verder. Ruben Kluivert vervangt hem.
71' Opnieuw wordt er bij FC Utrecht gewisseld. Van de Streek kan niet verder. Hij wordt vervangen door Bozdogan. Ook Dost komt het veld in, doelpuntenmaker Redan gaat naar de kant. Bij Sparta vervangt
67' Wissel bij FC Utrecht. Boussaid komt het veld in voor Booth.
62' Kans Sparta! De kopbal van Lauritsen gaat naast.
56' Sparta is naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Twee pogingen van de Rotterdammers belanden naast het Utrechtse doel.
48' DOELPUNT FC UTRECHT! Het is nu wel raak voor FC Utrecht! Booth neemt de hoekschop die wordt binnengekopt door Douvikas.
De 2-0 van Tasos Douvikas

47' Kans FC Utrecht! Douvikas haalt hard uit, doelman Olij verwerkt de bal naar de zijkant.
46' De tweede helft is begonnen.

Rust

45+2' Het is rust in Stadion Galgenwaard.
45+1' Sparta denkt op gelijke hoogte te komen. Het doelpunt wordt afgekeurd vanwege hands van Lauritsen.
36' Kansen over en weer! Daar was bijna de 2-0,. Eerst kan Olij het schot van Brouwers keren, de doelman doet vervolgens hetzelfde bij de poging van Douvikas.
34' Opnieuw moet FC Utrecht uitkijken. De kopbal van Lauritsen vliegt naast het Utrechtse doel.
31' Gevaar van Sparta. De Rotterdammers waren dichtbij de gelijkmaker maar doelman Barkas kan de bal weg boksen. Vervolgens gooit Sagnan zich voor de bal en is het gevaar van Sparta geweken.
30' Grote kans FC Utrecht. Van de Streek krijgt de bal voor zijn voeten na een voorzet van Brouwers. De bal vliegt over.
27' FC Utrecht is er met Redan via de counter uit. De Utrechtse aanvaller wordt op 20 meter afstand van het Rotterdamse doel onderuit gehaald: vrije bal.
22' Hoekschop Sparta. Doelman Barkas kan de bal uit de lucht plukken.
15' FC Utrecht kan de bal rustig rond tikken zonder al teveel Rotterdamse druk.
6' DOELPUNT FC UTRECHT! De voorzet na een knappe aanval is van Booth, de kopbal is van Redan. Het is 1-0 voor FC Utrecht!
Redan kopt FC Utrecht op 1-0 voorsprong

3' De eerste twee doelpogingen zijn voor Sparta. Echt gevaarlijk was het nog niet.
1' Er is afgetrapt in Stadion Galgenwaard tussen FC Utrecht en Sparta.

Opstellingen:

FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Van der Hoorn, Sagnan, Van der Maarel; Booth, Brouwers, Toornstra; Douvikas, Van de Streek, Redan
Sparta Rotterdam: Olij; Abels, Vriends, Auassar, Pinto; Verschueren, Van Mullem, Kitolano; Mijnans, Lauritsen, Van Crooij

Warmlopen:

- FC Utrecht-trainer Henk Fraser stond vorig seizoen nog aan de leiding bij Sparta. Verdediger Nick Viergever van FC Utrecht maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij Sparta. Bij Sparta speelt voormalig FC Utrecht-speler Bart Vriends.
- Vorig seizoen won FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 4-0 van Sparta.
- FC Utrecht staat tiende op de ranglijst, Sparta is de nummer zes.
- Midweeks won FC Utrecht in de KNVB Beker met 3-0 bij de amateurs van Sportlust'46, Sparta was met 3-1 te sterk voor eveneens een amateurclub: OFC.
- FC Utrecht - Sparta werd 42 keer eerder in de eredivisie gespeeld. Daarvan won FC Utrecht 21 keer, Sparta pakte zes keer de drie punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.