Florian Wolf langer hoofdtrainer DOVO

Florian Wolf, trainer DOVO
Florian Wolf, trainer DOVO © Orange Pictures
Veenendaal - Florian Wolf blijft zeker tot de zomer van 2024 hoofdtrainer van DOVO. Hij is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de Veenendaalse derde divisionist en voegt daar nog minimaal één jaar aan toe. Vorig seizoen zorgde Wolf met zijn ploeg voor een wederopstanding. Uit geslagen positie werd alsnog directe handhaving veilig gesteld. Momenteel staat DOVO er met een derde plaats op de ranglijst veel rooskleuriger voor.
"Wij zijn zeer content dat we de samenwerking met Florian kunnen continueren", zegt Henri Drost, voorzitter van DOVO’s Technische Commissie (TC) op de website van de club. "Zijn persoonlijkheid past uitstekend bij DOVO. Bovendien zijn de prestaties onder zijn leiding buitengewoon goed. Florian is hier onder heel moeilijke omstandigheden begonnen en heeft samen met zijn staf een klein wonder verricht door DOVO te behouden voor de Derde Divisie. We zien de groep als geheel en spelers individueel stappen maken. Het bewijs daarvoor is dat DOVO nog kans maakt op het winnen van de eerste periodetitel."

Energie en voldoening

Florian Wolf zegt zelf, ondanks interesse van andere clubs, evenmin lang te hebben nagedacht over contractverlenging. "DOVO is echt een club waar je trots op moet zijn om voor te mogen werken. Voor mij is dit een uiting van waardering en vertrouwen. Het is mooi dat de TC, los van de huidige resultaten, juist de groei en het proces waarmee we bezig zijn benadrukt."
Hij zegt vooral daar energie en voldoening uit te halen. "Omdat we daarmee een basis leggen voor de toekomst van de club en dat verder kunnen uitbouwen. Daarbij ben ik heel blij met de verlengingen van een aantal spelers en kijk ik uit naar nog meer verlengingen vanuit de spelersgroep en onze staf."

Stappen zetten

Florian Wolf is nu anderhalf jaar werkzaam voor DOVO Hij kenmerkt het voorgaande, volledige seizoen als bewogen. "We hebben er toen met z’n allen alles uitgehaald wat erin zat. Ondanks afleidende randzaken zijn we – als spelersgroep, staf, TC, supporters en alle andere mensen op de achtergrond – beloond voor onze onverzettelijkheid. Zowel voor als achter de schermen is en wordt er hard gewerkt aan een mooie toekomst voor DOVO. Daarin maken we goede stappen, maar zijn er ook nog vele te maken. Mooi dat ik daaraan nog meer bijdragen mag leveren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.